Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

SLAVA MU

Preminuo Lu Rid

Autor: Mondo | 27.10.2013 - 19:15:00h | Komentara: 0

Lu Rid, američki pevač, muzičar i fotograf, preminuo je u nedelju. Još uvek nije poznato pod kojim okolnostima je Rid, frontmen benda Velvet Underground, umro.

Lu Rid

Lu Rid

Kao glavni vokal i tekstopisac benda Velvet Underground šezdesetih, Lu je bio jedan od osnivača pank roka, a teme njegovih pesama bile su fatalne žene, crni anđeli i heroin. Bend je veliku slavu stekao povezavši se sa umetnikom Endijem Vorholom, koji ih je smatrao "svojim" muzičarima, i nastupali su na njegovim famoznim zabavama.
Prvi album benda, "The Velvet Underground&Nico", smatra se jednim od najuticajnijih u istoriji roka. Nakon četiri albuma, Rid je 1970. napustio grupu, i započeo solo karijeru. Dve godine kasnije objavljuje solo album "Transformer", koji je producirao Dejvid Bouvi. Sa albuma se izdvaja singl "Walk on the wild side", o prevarantima i transvestitima koje je upoznao preko Vorhola, kao i "Perfect day". Ovaj album smatra se vrhuncem Ridove solo karijere, koja je potrajala naredne četiri decenije.
Početkom ove godine, Rid je otkazao sve nastupe, uključujući i svirku na Koačeli, i naveo "neizbežne komplikacije u privatnom životu" kao razlog. U aprilu mu je presađena jetra, pošto je otkriveno da mu je taj organ otkazao, i sebe je kasnije nazvao "trijumfom moderne medicine".
"Zdrav život i tai či omogućili su mi da se oporavim u najkraćem mogućem roku", napisao je proletos Rid na svom sajtu i naveo da će uskoro početi da radi na novoj muzici.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP