Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

IN MEMORIAM

Preminuo Tomi Ramon (VIDEO)

Autor: mirror.co.uk/N.J. | 12.07.2014 - 10:20:00h | Komentara: 0

Bubnjar i producent Tomi Ramon, poslednji član originalne postave uticajnog njujorškog punk benda The Ramones, preminio je u petak, u svom domu u Kvinsu. Imao je 62. godine.

Tomi Ramon

Tomi Ramon | Foto: Wikipedia

Rođen kao Erdelej Tamas u Budimpešti, Tomi je svirao na prva tri albuma "Ramonsa" ( “Ramones” (1976), “Leave Home” (1977) and “Rocket to Russia” (1977)). Takođe, svirao je i producirao live album benda 1979. godine "It's alive".

Nakon odlaska iz benda posvetio se radu u studiju - producirao je album "Too tough to die" koji je bend snimio 1984. godine, a u postavi ga je zamenio Mark Bel (Marki Ramon).

Erdelej je emigrirao u Ameriku 1957. godine. U mestu Forest Hils u Kvinsu, gde je rastao, upoznao je Džona Kamingsa - Džonija Ramona, sa kojim je svirao u bendu Tangerine Puppets.

Jedno od prvih "ozbiljnih" punk izdanja u Njujorku sredinom sedamdesetih, snimio je upravo bend The Ramones, a u pitanju je bio debi album - snimljen je za šest dana, navodno sa budžetom od šest i po hiljada dolara.

"Ramonsi" su postali sinonim za punk pokret i muziku sedamdesetih. Prema rečima Tomija Ramona to je bilo zato što "'Ramonsi' nisu bili samo ljudi koji sviraju muziku".

"Nije to muzika...to je ideja. To je vraćanje onog osećaja koji je nedostajao muzici. To je pokret ka nečem novom i drugačijem", rekao je bubnjar daleke 1978. godine.

Bend se oprostio od scene 1996. godine. Džoi Ramon je preminuo 2001. godine, Dee Dee se predozirao 2002, a Džoni je preminuo od raka prostate 2004. godine.

Ramonsi su primljeni u Rokenrol kuću slavnih 2002. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP