Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

ZVEZDA STIŽE U BEOGRAD

Ričard Drajfus dolazi na FEST!

Autor: Beta | 02.02.2015 - 15:53:00h | Komentara: 0

Međunarodni filmski festival FEST otvoriće 27. februara 2015. u Sava centru projekcija filma "Sen Loran" Bertrana Boneloa, a gost FEST-a je holivudski glumac oskarovac Ričard Drajfus, najavili su danas organizatori.

Ričard Drajfus

Ričard Drajfus | Foto: Profimedia

Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić rekao je na konferenciji za novinare da će na festivalu biti prikazano 90 premijera i da će publika morati da napravi izbor, jer je nemoguće pogledati celokupan program.
"Ove godine u glavnom takmičarskom programu dominiraju filmovi koji imaju temu odrastanja u atipičnim sredinama", rekao je Pantelić i najavio da će u toj selekciji biti prikazano 15 filmova, a gostovanje je za sada potvrdilo 11 filmskih ekipa.
Prema njegovim rečima medju gostima festivala biće reditelji Aleksandar Sokurov, David Oelhofen i Moksen Makmalbaf.
Kako je najavljeno, u 13 festivalskih programa FEST-a biće prikazano 90 premijera i 34 reprize u 242 projekcije, a nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće uručene reditelju Aleksandru Sokurovu i glumici Mileni Dravić.
Selektor FEST-a Mladen Đordjević rekao je da će u novom takmičarskom programu "Granice" biti prikazani filmovi subverzivne tematike i smeli po tematici i formatu, a najbolji film izabraće tročalni žiri kojem će predsedavati reditelj Đorđe Kadijević.
On je rekao da celokupan program festivala publiku treba da podseti na zlatno doba FEST-a i da su zato vraćeni neki programi za koje se tražila karta više i pravili redovi na bioskopskim blagajnama.
Đorđević je najavio novi festivalski program posvećen niskobudžetnim filmovima, snimljenim za manje od 10.000 pa čak i 5.000 evra, kojih kako je rekao u srpskoj kinematografiji ima sve više, a u selekciji je šest domaćih i jedan hrvatski film.
Programi FEST-a biće prikazivani od 27. ferburara do 8. marta u sedam beogradskih bioskopa, u Sava centru, Domu sindikata, Dvorani kulturnog centra, Domu omladine, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke, kao i u bioskopu Fontana, a karte će biti u prodaji od 7. februara.
Filmovi će biti prikazani u Glavnom takmičarskom programu, glavnom programu van konkurencije, Panorama, Horizonti, Forum, Trils i Kils (žanrovski), Granice, Majkrovejv, Srpski film, Fest klasik, Specijalnim projekcijama, kao i omažima Mileni Dravić i Aleksandru Sokurovu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP