Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OTVORENO

Robert de Niro: Otac mi je bio gej!

Autor: mondo.rs | 28.05.2014 - 17:30:00h | Komentara: 0

Robert de Niro u dokumentarcu HBO televizije otvoreno govori o odnosu sa ocem, umetnikom koji je umro u nemaštini jer nije želeo da mu sin pomogne.

Želi svet bez nuklearki: Robert de Niro

Želi svet bez nuklearki: Robert de Niro

Malo ljudi zna da je Robert De Niro "junior". Prvi put u dokumentarcu televizije HBO glumac govori o ocu, Robertu De Niru starijem, njegovoj seksualnoj orijentaciji i želji da njegova dela postanu poznata.

Slikar Robert De Niro preminuo je pre 20 godina od raka. Njegov sin, holivudska legenda, sačuvala je studio u kojem je radio umetnik, a sada, u dokumentrcu "Sećanje na umetnika" govori o malo poznatim detaljima iz njegovog života.

"Bio je gej, ali nismo o tome puno pričali", kaže De Niro (70). "Za mene je on oduvek bio veliki umetnik, a priznanje da je homoseksualac ga je verovatno puno mučilo - to je bilo drugo vreme, a on iz malog grada...Nisam tada bio svestan toga. Žao mi je što nismo više pričali o tome, ali moja majka nije volela da pričamo o mnogo stvari".

Vreme koje je provodio sa ocem je bilo ograničeno - živeo je sa majkom, pesnikinjom i slikarkom Virdžinijom Holton Admiral, njega je viđao povremeno, ali je, kaže, između njih uvek postojala jaka veza.

"Moja majka i on su bili razvedeni, nisam provodio puno vremena sa njom, ali pokušavao sam da brinem o njemu", kaže De Niro.

Glumac je u dokumentarcu govorio o očevoj boli koju je osećao i zbog nepriznatog rada i seksualnog opredeljenja, ali i smrti.

De Niro stariji je poslednje dane proživeo u nemaštini na relaciji Pariz - Njujork. Iako je tada njegov sin već postao legenda i nebrojeno puta je pokušao da mu pomogne, otac je to odbijao.

Dokumentarac će biti prikazan 9. novembra i prikazaće pokušaj slavnog glumca da spasi očevo nasleđe i njegova umetnička dela učini javnim.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP