Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

MOZAK UBIJENOG PREDSEDNIKA JOŠ NIJE PRONAĐEN

Robert ukrao Džonov mozak!

Autor: E. A. | 22.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mozak Džona F. Kenedija, američkog predsednika koji je ubijen pre pola veka u Dalasu, ukrao je njegov rođeni brat Robert F. Kenedi, koji je, u vreme najpoznatijeg političkog ubistva u novijoj istoriji bio državni tužilac SAD!

Braća Džon  i Robert Kenedi  ispred Bele kuće

Braća Džon i Robert Kenedi ispred Bele kuće | Foto: AP

Ove šokantne tvrdnje se iznose u knjizi “End Of Days: The Assassination Of John F. Kennedy”, čiji je autor Džejms Svanson.

Nakon atentata u Teksasu, Kenedijevo telo je prebačeno u Vašington zbog autopsije. Njegov mozak je stavljen u nerđajući kontejner sa formaldehidom koji je potom stavljen pod nadzor tajne službe. Ubrzo potom taj kontejner je stavljen u ormar za cipele i prebačen u nacionalnu arhivu.

Detalj sa sahrane  ubijenog predsednika

Detalj sa sahrane ubijenog predsednika | Foto: Reuters


“Potom je prebačen u sigurnu sobu koju je koristila Evelin Linkoln, sekretarica Džona F. Kenedija. U toj sobi su pohranjivani važna dokumenta koja je predsednik potpisivao. U oktobru 1966. godine je otkriveno da su mozak i drugi organi predsednika koji su izvađeni na autopsiji jednostavno nestali. Od tada nisu viđeni”, rekao je Džejms Svanson, autor knjige.

Pisac je počeo da istražuje i otkrio je da je tadašnji državni tužilac SAD Robert F. Kenedi uz pomoć bratovljeve bivše sekretarice ukrao mozak. Motiv za ovakav bizaran potez Roberta F. Kenedija, koji je i sam ubijen u atentatu u junu 1968, nije sasvim jasan. Prema jednoj od teorija zavera, Robert je želeo da sakrije pravu istinu o ubistvu svoga brata (atentator je jednim metkom Džona pogodio u glavu), a po drugoj on je želeo da prikrije koje je sve lekove njegov brat pio.

“Verovatno je želeo da sakrije od čega je Džon bolovao i koje je sve lekove pio”, rekao je Svanson.

Venčanje: Žaklina  i Džon F. Kenedi

Venčanje: Žaklina i Džon F. Kenedi | Foto: AP


Tek nedavno je otkriveno da je Džon F. Kenedi bolovao od Adisonove bolesti. U pitanju je retka hronična bolest, koja nastaje kao posledica obostranog razaranja kore nadbubrežnih žlezda. Kao posledica dolazi do smanjenog ili potpunog prestanka lučenja hormona kore nadbubrega. Uzroci bolesti još nisu potpuno poznati, a između ostalih izazivaju je infekcije poput tuberkoloze, HIV-a, gljivičnih infekcija, pa čak i razne vrste tumora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP