Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PRETI MU IZRUČENJE

Roman Polanski na sudu zbog seksa sa maloletnicom!

Autor: Tanjug | 25.02.2015 - 16:00:00h | Komentara: 0

Poznati režiser Roman Polanski pojavio se danas pred sudom u Krakovu, na saslušanju povodom zahteva SAD da im bude izručen zbog optužbi iz 1977. za seks sa maloletnicom. Kako prenose agencije, sud danas neće doneti odluku, a novo saslušanje zakazano je za april.

Roman Polanski | Foto: Profimedia

Roman Polanski | Foto: Profimedia

Polanski (82) je 1977. godine priznao krivicu za seksualni odnos sa tada trinaestogodišnjom devojčicom Samantom Gejmer tokom fotografskog snimanja u Los Anđelesu, dok je bio pod uticajem šampanjca i droga.
Tu­žilaštvo u Krakovu je sre­di­nom ja­nu­a­ra sa­sluša­lo Po­lan­skog i su­du prenelo za­htev SAD da ga Polj­ska iz­ruči navodeći da bi to i for­mal­no bilo u skla­du sa polj­skim za­ko­ni­ma, kao i da je kri­vič­no de­lo zbog ko­ga ga Ame­ri­kan­ci traže u Polj­skoj već za­stare­lo, ali nije u SAD.
Polanski je 1977. godine odslužio kaznu od 42 dana zatvora u okviru dogovora prema kojem je posle priznanja trebalo da odsluži 90 dana. Sledeće, 1978. godine Polanski je pobegao iz SAD jer je verovao da bi sud mogao da ponšti dogovor i kazni ga višegodišnjim zatvorom.

Od 1977. do zimus u više slučajeva odustajao od učešća na festivalim i gostovanjima širom sveta. Bio je uhapšen na aerodromu u Cirihu 2009, na osnovu međunarodne poternice, ali je pušten na slobodu iduće, 2010. godine pošto Švajcarska nije želela da ga izruči SAD.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP