Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

UMESTO MANEKENSTVA, IZABRAO DŽIHAD

Sa modne piste pravo u smrt!

Autor: jutarnji.hr | 17.04.2015 - 17:00:00h | Komentara: 0

Šarki Jama (25) bio je maneken u usponu, a radio je i kao di-džej u Melburnu. U avgustu prošle godine je nestao, a kasnije se ispostavilo da je s još jednim Australijancem poreklom iz Somalije, inače studentom ekonomije Jusufom Jusufom, otišao u džihad.

Šarki Jama

Šarki Jama | Foto: Screenshot "Youtube"

Roditelji perspektivnog mladića ovih dana su iz Islamske države dobili šokantnu sms poruku kojom su obavešteni da im je sin umro u borbi sa teroristima. Ubrzo nakon poruke, dobili su i telefonski poziv iz samoproglašenog kalifata koji su im ovu vest i potvrdili.
Mladić je dane navodno provodio u iračkom gradu Faludži, koji je među prvima prošle godine pao pod kontrolu brutalnih džihadista, a život je izgubio na sirijskom frontu.
Iako su roditelji znali gde im je sin, navodno nisu imali pojma da je on uključen u zločine o kojima su slušali mesecima unazad.

Doduše, njegovi profili na društvenim mrežama bili su puni simpatija za ISIS, no roditelji valjda nisu hteli da veruju u to da im je sin postao član te grupe.

- Nikada roditeljima nije objasnio šta tačno radi i čime se bavi. Njegova porodica je prosečna, a nikada nisu međusobno raspravljali o njegovim poslovima - rekao je blizak prijatelj porodice.
O smrti ovog mladića oglasio se ceo vrh države, a broj nastradalih džihadista neprestano raste.
Inače, Šarki j u vreme dok je bio u Australiji džeparac zarađivao od manekenstva, međutim kada je njegova agencija čula da je otišao u džahidiste odmah je raskinula ugovor sa njim.
- Bio je simpatičan dečko, jako pristojan, uvek nasmejan, pred njim je bila velika manekenska karijera - rekao je menadžer iz njegove modne agencije.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP