Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NAJSTARIJA ŽIVA OSOBA KOJA JE SNIMILA HIT SINGL

"Saruman" ima pakleni praznični hit za vas! (VIDEO)

Autor: B92 | 30.12.2013 - 20:30:00h | Komentara: 1

Ser Kristofer Li, 91-godišnji kultni filmski glumac zauzeo je ove nedelje 22. mesto Bilbordove top-liste najprodavanijih singlova sa svojom božićnom "hevi metal" pesmom "Jingle Hell" i tako postao najstarija živa osoba koja je snimila hit singl.

Saruman

Li je napravio hevi metal verziju božićnog klasika "Jingle Bells", prigodno nazvanoj "Jingle Hell", a kada ju je snimio imao je 91 godinu i šest meseci. Tako je nadmašio bivšeg najstarijeg rekordera Tonija Beneta, koji je imao 85 godina kada je 2011. snimio pesmu "Body And Soul" u duetu s Ejmi Vajnhaus, prenosi magazin "Klasik rok".
"Jingle Hell" je singl sa njegovog mini-albuma (EP-a) "A Heavy Metal Christmas Too" koji je usledio nakon slično nazvanog singla "A Heavy Metal Christmas" objavljenog na prošlogodišnji Božić. Na singlu su bile pesme "The Little Drummer Boy" i "Silent Night". Svoj uspeh Li je prokomentarisao rečima: "Pa to su divne
vesti!" i zahvalio se svima koji su u to bili uključeni, posebno fanovima.

Kristofer Li

Kristofer Li

"Jingle Hell "je razigrana verzija božićnog klasika "Jingle Bells" koju je Li otpevao zajedno sa sopranom Li Li. U video poruci fanovima, noseći šarenu kapu, ser Kristofer je rekao da je nova verzija singla pomalo zločesta, ali ne na neugodan način. Opisao ga je kao "zabavan i definitivno drugačiji." Na B strani njegovog EP-a nalazi se i pesma "My Way", koju je Li takođe napravio na svoj način.
Li se oprobao u mnogim žanrovima: svoj prvi metal album "Charlemagne: By The Sword" obajvio je 2010, a u maju ove godine izašao je i njegov naslednik "Charlemagne: The Omens Of Death" s kojim je Lee postao najstariji hevi metal izvođač u istoriji.
Legenda horora Li je glumio u više od 300 filmova, novijim generacijama najpoznatiji je kao Saruman u "Gospodaru prstenova" i "Hobitu", te kao grof Doku u "Ratovima zvezda", a stariji ga pamte i kao Drakulu i Bondovog smrtnog neprijatelja Skaramanga.


Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 31.12.2013 15:40h

    nikad nije kasno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP