Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OPERACIJA

Sin pevačice Šer uskoro dolazi u Beograd po penis!

Autor: Tanjug | 06.04.2013 - 14:08:00h | Komentara: 3

U GAK "Narodni front" u Beogradu do sada su urađene tri operacije promene pola o trošku države, a za ovu godinu planirano je da se uradi još sedam, rekao je Tanjugu direktor ove ustanove prof. dr Dušan Stanojević. Među onima koji će pol promeniti u Srbiji je i Čez Bono, sin pevačice Šer.

Spreman za promenu: Čez Bono

Spreman za promenu: Čez Bono | Foto: Reuters

 On je kazao da ova operacija košta dve do tri hiljade evra i da država snosi dve trećine troškova, a trećinu pacijent.

Za ovu intervenciju godišnje se prijavi šest do sedam pacijenata, a pored onih iz Srbije u ovoj zdravstvenoj ustanovi se operišu i pacijenti iz inostranstva, a najviše ih ima iz Amerike.

- Kandidati za promenu pola o trošku države dostavljaju zahtev Republičkom fondu za zdravstveno osiguranja sa svim potrebnim mišljenjima: psihijatra, endokrinologa, hirurga. Mi smo ovih dana imali sastanak na kome smo rešavali molbe, tako da ćemo ove godine o trošku države operisati sedam pacijenata - naglasio je Stanojević.

Šer

Ponosna majka: Šer | Foto: Reuters

 On je objasnio da su tri pacijenta dostavila kompletnu dokumentaciju, tako da se operacije mogu odmah raditi i one će biti obavljene u maju, a intervencije kod ostalih kandidata do kraja godine, kada dostave kompletnu dokumentaciju.

Stanojević je dodao da će oni koji sada podnesu zahtev za promenu pola o trošku države, ući u program za narednu godinu.

Već pet godina u ovoj ustanovi obavljaju se operacije promene pola, a od lane, izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju, ove intervencije počele su da se rade i o trošku države.

- Pre pet godina podneli smo zahtev Komisiji za primenu novih tehnologija u medicini pri Ministarstvu zdravlja i od njih dobili odobrenje da radimo ove intervencije, tako da smo postali Centar za promenu pola - naglašava Stanojević koji operacije promene pola radi već 20 godina i koji tehniku učio od začetnika ove metode prof. Save Perovića.
Stanojević objašnjava da nije dovoljno samo da neko poželi da od muškarca postane žensko ili obrnuto i da bude operisan, već intervenciji prethodi rad s neuropsihijatrom i endokrinologom.
Kada se pojavi problem da neka osoba ima poremećaj polnog identiteta, ona prvo mora da se javi kod neuropsihijatra da on vidi da "nije sišao s uma i da li je normalan", jer i to može da se desi, priča dr Stanojević.
Poslednji komentari
  • beogradjanka Vreme: 06.04.2013 14:55h

    O trošku države i strancima menjaju pol, a za bolesnu našu decu nema para??? Ko ovde koga zeza u zdrav mozak? Neverovatno ali ovo je Srbija danas.

  • deny Vreme: 06.04.2013 14:59h

    ovu operaciju ce obaviti dr Miroslav Djordjevic ucenik i dugogodisnji saradnik akademika Perovica koji je prve promene pola u ovoj zemlji izveo na Univerzitetskoj decijoj klinici.Dr Djordjevic je jedini koji i u zemljama bivse Jugoslavije izvodi ovu intervenciju.

  • Dragan Vreme: 07.04.2013 03:15h

    Nisam znao da je on naš državljanin. Tijani traže 750 000$ da bi živela, a mi njih sponzorišemo. Mesec dana u Srbiji se čeka na ultrazvuk. Eto kako se troše naše pare koje izdvajamo za zdravstveno osiguranje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP