Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

REFERENDUM ODREĐUJE SUDBINU VELIKE BRITANIJE

Škotska podelila zvezde!

Autor: Ekipa Alo! | 16.09.2014 - 08:57:00h | Komentara: 0

Sudbinu Ujedinjenog Kraljevstva odrediće zvezde! Dok se referendum o nezavisnosti Škotske bliži, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će rezultat u četvrtak biti više nego neizvestan jer nijedna strana nema značajniju prednost.

Da li će mu trebati pasoš za koncert u Edinburgu?: Mik Džeger

Da li će mu trebati pasoš za koncert u Edinburgu?: Mik Džeger | Foto: Profimedia

Zbog toga bi stavovi slavnih ličnosti mogli da budu presudni, a one su se odavno podelile na pristalice nezavisnosti i pristalice očuvanja Ujedinjenog Kraljevstva. Listu zvezda koje su za odvajanje od Velike Britanije predvodi Šon Koneri, glumac koji na jednoj nadlaktici ima tetovažu „Scotland Forever“, a na drugoj strani najveći takmac mu je Mik Džeger, frontmen „Rolingstonsa“. Za nezavisnost se još zalažu glumci Džerard Batler, Alan Kaming, Rasel Brend, kao i reditelji Piter Mulan i Ken Louč i pisac Irvin Velš.

Kilt je tu, još samo gajde da zasviraju u četvrtak: Šon Koneri

Kilt je tu, još samo gajde da zasviraju u četvrtak: Šon Koneri | Foto: Profimedia


„Mrzim Englesku. Oni koji su protiv nezavisnosti su glupi i uplašeni“, rekla je dizajnerka Vivijen Vestvud na reviji u okviru nedelje mode u Londonu.
U kampanju za očuvanje 307 godina duge zajednice aktivno se uključila Džoana Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru. „Zabrinuta sam zbog ekonomskih posledica otcepljenja.
Škotsko, ostani sa nama“, poručila je Džoana, koja je donirala milion funti za kampanju za očuvanje Ujedinjenog Kraljevstva. Za očuvanje jedinstvene države od poznatih se još zalažu Dejvid Bekam, Džudi Denč, Dejvid Bouvi, Rod Stjuart... Zanimljivo je da su se zvezde „Mapet šoua“, žabac Kermit i Mis Pigi podelili. Kermit je protiv otcepljenja, a njegova ljubav je za nezavisnost jer tako možda postane kraljica Škotske.

Britanska kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta II

Kraljica: Pažljivo razmislite!


Britanska kraljica Elizabeta Druga nada se da će Škotska „pažljivo razmotriti“ odluku da li da postane nezavisna država! „Nadam se da će narod dobro razmisliti o budućnosti“, rekla je kraljica. Bakingemska palata izdala je ranije saopštenje da je po tom pitanju nepristrasna i da odluku treba da donese narod Škotske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP