Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

TOMOVA (NE)MOGUĆA MISIJA

Slavni glumac odbio dublera i snimio jednu od najopasnijih scena ikada (FOTO)

Autor: RTS | 03.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 0

U petom delu filmske franšize „Nemoguća misija“, Tom Kruz nije dozvolio kaskaderu da umesto njega snimi opasnu scenu „veranja“ po avionu u letu, na 1.500 metara iznad jednog britanskog sela.

Tom Kruz i Ružica Petronijević

Tom Kruz

Tom Kruz je rešio da ispuni svoju ličnu „nemoguću misiju“ i sam snimi uzbudljive akcione scene u novom nastavku kultnog filma, izlažući svoj život neverovatnoj opasnosti.

Tom Kruz / Foto: Profimedia

Tom Kruz / Foto: Profimedia

I zaista, 52-godišnji glumac je ovog puta prevazišao sam sebe, dok je kao Itan Hant u elegantnom odelu visio sa transportnog „erbasa A400M“. Zakačen za vrata aviona, tačnije viseći na bezbednosna pojasa, odbio je da obuče kompletnu zaštitnu opremu.

U Nemogućoj misiji 5, u režiji Kristofera Mekverija, Tom četvrti put reprizira svoju ulogu Itana, tajnog agenta.
Četvrti deo Protokol duh je premijerno prikazan u decembru 2011. godine i zaradio je više od 700 miliona dolara na blagajnama širom sveta.

Kada se Tom popeo na Burdž Kalifu u Dubaiju, opisao je svoj pristup poslu kao stalno učenje, a o samom iskustvu, rekao je: „Ja sam bukvalno morao da smislim način kako da letim, jer čak i nakon meseci obuke, nisam mogao ni da zamislim tolike nalete vetra, koje osećate tek kada ste tako visoko“.

Tom Kruz / Foto: Profimedia

Tom Kruz / Foto: Profimedia

 
Tom je jednom rekao da se ne plaši kada je u pitanju izvođenje ovih vratolomija i rekao da je to sve deo njegove uloge: „Ljudi kažu ne, ali kao glumac vi morate uraditi i dočarati sve u liku koji igrate, i fizički i emotivno.“
„Ja sam u stanju da uradim takve scene. Trenirao sam 30 godina takve stvari. Ne plašim se. To je uglavnom samo tehnička stvar, ali ponekad stvari umeju da krenu loše“, rekao je 2012. godine za jednu britansku televiziju.
Holivudski glumac je poznat po opasnim scenama koje snima sam, bez pomoći dublera i kaskadera, za sve svoje filmove.

Do sad je snimao scene borbe mačevima na leđima mehaničkog konja, kada je umalo stradao, zbog kvara na jednom od „konja“. Takođe, nisu mu strane ni vožnje motocikla maksimalnom brzinom, trčanje bez ikakve obuće, na potpuno golim stopalima...

Tom Kruz / Foto: Profimedia

Tom Kruz / Foto: Profimedia

U svojoj prvoj velikoj ulozi za film Taps 1981. godine, Tom je igrao kadeta Dejvid Šona. Kasnije je priznao da je priprema za ulogu bila zastrašujuće iskustvo: „Nisam želeo da izgledam glupo, ali sam u pauzi povukao momka u stranu i rekao: 'Da li si ovo ranije radio? Nećeš me ubiti, zar ne?'. Bio sam prestravljen da će moja prva velika uloga, biti i moja poslednja“.
Kruz je poznat i po emotivnim i duhovitim karakterima u filmovima kao što su Kišni čovek i Džeri Megvajer, ali je poznato da su ipak akcioni heroji njegov „specijalitet“.
Nemoguća misija 5 se očekuje u bioskopima krajem 2015. godine, a pored Tom Kruza u njemu će se pojaviti i Alek Boldvin, Sajmon Peg i Džeremi Rener.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP