Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

LEGENDARNI METAL BEND VEČERAS U KOMBANK ARENI

Slayer: Dođite da pravimo buku!

Autor: M.L. | 25.06.2013 - 10:33:00h | Komentara: 0

Slayer, jedan od najznačajnijih metal bendova današnjice, po prvi put će večeras nastupiti u Beogradu upravo u Kombank Areni.

Slayer

Bend u izmenjenom sastavu nastupa već dve godine, od momenta kada je pokojnom gitaristi Džefu Hanemanu otkrivena bolest.


Ni smrtni slučaj dugogodišnjeg saborca i prijatelja nije uspela da evropsku turneju benda dovede u pitanje što su Tom Araja i Keri King zvanično potvrdili:

“Znamo da naši fanovi svuda pate zbog gubitka Džefa kao i mi. Želimo da vas obavestimo da dolazimo ovog leta u Evropu tokom juna, jula i avgusta i da ćemo svi zajedno praviti buku za našeg brata i dragog prijatelja  Džefa…Vidimo se!”

Najveća imena svetske metal scene, na nedavno održanoj “Revolver Golden Gods” dodeli nagrada, odali su počast Hanemanu minutom buke.

Tom prilikom snimljen je i video gde su mnogi podelili svoje utiske o poznanstvu sa legendarnim osnivačem i gitaristom Slayera!

Legende metal zvuka,  u Beograd su stigle danas u komfornim autobusima. U Kombank Areni čekaće ih zamračene svlačionice. Pored jednostavnog menija na kome se nalazi izbor od piletine, ćuretine i bifteka, žestoki momci iz benda više pažnje posvećuju grickalicama.

Običnim čipsem se zanimaju ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom dok ostalim danima grickaju tortilja, odnosno kukuruzni čips. Slična “pravila” imaju i sa M&M bombonama i čokoladicama tako da obične M&M preferiraju kada i obični čips a ostalim danima jedu one punjene kikiriki buterom.

Pored ovoga, ne vezano za dane u nedelji, Slayer će imati i razne vrste krekera, pereca, koštunjavih plodova, svežeg voća kao i sokova, energetskih pića. Posle koncerta, nazdraviće žestokim pićima među kojima su votka i tekila ali i raznim vrstama piva i vina. Tom Araja imaće posebnu garderobu u kojoj će ga čekati isključivo kafa i razne vrste čajeva.

Slayer u Beograd dolazi po prvi put u postavci koju čine Tom Araja, Keri King, Pol Bostaf i Geri Holt. Pol Bostaf se bendu vraća posle duže pauze.

Geri Holt je gitarista umesto nedavno preminulog Džefa Hanemana.

Ovogodišnja turneja broji 35 datuma među kojima se nalazi veliki broj glavnih letnjih festival u Evropi, Istočnoj Evropi i Južnoj Americi u periodu od juna do oktobra.

- Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti Slayeru. Proveli smo deset godina zajedno, odlično se zabavljali, napravili dosta sjajne muzike, tako da je ovo za mene povratak kući  – dodaje Bostaf.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika Slejera odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.


Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.


Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.


„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“ – rekao je Araya. „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom.“ – dodao je Araja i završio sa: „Ovo je Slejerov album“.


Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila je Slejer za „Best Live Band“ na svetu.
 

Kao predgrupa Slayeru nastupiće bend Newsted, bivšeg basiste Metallice – Džejsona Njusteda.

Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti po ceni od 2200 dinara.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP