Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

MEGA SPEKTAKL U NAJAVI

Snima se film po knjizi "Koliba"!

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 14:00:00h | Komentara: 2

Knjiga Vilijema Pola Janga "Koliba", koja je uzburkala čitalačke strasti i postavila rekorde na svetskim top-listama, uskoro će biti pretočena u film holivudske A produkcije, najavio je danas srpski izdavač tog romana Laguna.

Sem Vortington

Sem Vortington | Foto: Profimedia

 
Ulogu Meka tumači Sem Vortington, zvezda "Avatara", a u ulozi Boga videćemo Oktaviju Spenser, dobitnicu Oskara. Film režira pisac i reditelj Stjuart Hezeldin.
Autor romana Jang ističe da je put od knjige do flma bio dugačak i komplikovan, ali da je neizmerno srećan zbog onoga što je postignuto.

Vilijam Pol Jang

Vilijam Pol Jang | Foto: Profimedia

 


"Veoma sam uzbuđen što imam retku priliku da učestvujem u procesu snimanja. Kada se snima film po knjizi, autori često budu izostavljeni iz realizacije. Ipak, nakon brojnih razgovora sa divnim ljudima iz Holivuda, rečeno mi je da će moje mišljenje biti važan deo filma. Imajući sve to u vidu, ubeđen sam da će film verno preneti poruku i duh knjige", kaže Jang.


Laguna je 2009. objavila "Kolibu", koja je odmah postala bestseler. Jang je knjigu napisao kao dar svojoj deci, ali je uz pomoć prijatelja ona pronašla put do čitalaca širom sveta.

Oktavija Spenser

Oktavija Spenser | Foto: Profimedia

 
U ovoj priči devojčica Misi je oteta tokom porodičnog letovanja, a dokazi da je verovatno ubijena nađeni su u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Posle četiri godine njen otac Mek dobija sumnjivu poruku kojom ga neko, naizgled Bog, poziva da dođe u tu kolibu. Uprkos zdravom razumu, on odlazi tamo, vraća se u svoj najgori košmar, ali ono što će zateći u kolibi zauvek će ga izmeniti.


U svetu u kojem je vera sve manje važna, "Koliba" se rve sa bezvremenim pitanjem: "Gde je Bog u svetu ispunjenom neizrecivim bolom?". Odgovori koje će Mek dobiti zapanjiće, a možda i preobraziti čitaoce, kao što su preobrazili njega.

Poslednji komentari
  • an Vreme: 17.07.2015 15:27h

    bravo,konacno nesto dobro,tj.po mom ukusu

  • tanja Vreme: 18.07.2015 11:18h

    Kako vas bre nije sramota???? Pustite ljude DA uzivaju I zive svoj zivot! Zbog vasih jeftinih priloga mozete ugroziti srecu I bezbednost jedne divne porodice! Manite se slika I video zapisa! Nole to ne zasluzuje!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP