Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PRODUCENT I REŽISER GORAN BIJELONIĆ ŽIVI SVOJ SAN

Srbin osvojio Holivud!

Autor: Ivana Kljajić | 07.12.2014 - 08:00:00h | Komentara: 0

Producent i režiser Gordon Bijelonić, Amerikanac srpskog porekla, osvojio je Holivud! Gordon, koji je zapravo Goran Bijelonić, nije se odrekao svojih korena. Radi sa svetskim zvezdama, najbolji prijatelj mu je Vin Dizel, druži se sa holivudskim superstarovima, ali u razgovoru za „Alo!“ priznaje da i dalje sanja svoj najdraži film, i to - o Tesli.

Mašta da napravi film o Nikoli Tesli

Mašta da napravi film o Nikoli Tesli | Foto: IMDB

- Nedavno me je neko pitao: ako bih dobio „Oskara“ za film, koji bi to film bio. Odgovor je uvek isti. Moj san je da snimim film o Nikoli Tesli i pokažem svetu kakav je on bio genije. Otkad znam za sebe, otac mi je pričao o Tesli. Trebalo mi je vremena da to počnem uistinu shvatati i istraživati o njemu. To je čovek koji je bio 500 godina ispred svog vremena.

Rijaliti programi zaglupljuju ljude


- Ceo život sam izbegavao televizijske rijaliti emisije, jer mislim da čine ljude glupim. Ljudi koji ih proizvode rade to zbog novca. Radim ono što volim, zbog moje ljubavi prema filmu i obrazovanju. Razgovarao sam sa bivšim američkim predsednikom Džimijem Karterom, koji je u mom filmu o Panami, i on mi je rekao da stvaram i oživljavam istoriju svojim filmom. Taj film jeste visokog kvaliteta, ali je ujedno i obrazovni film, koji ne samo da zabavlja nego edukuje - objašnjava Gordon, koji trenutno radi još jedan sličan 3D projekat - priču o Maču Piču, jednom od svetskih čuda.

Nadam se da ću uskoro početi sa ostvarivanjem tog dela i, kada završim, da izaći na pozornicu da se zahvalim bogu, roditeljima i svom srpskom narodu. Ponosan sam što sam Srbin, i kada izađem na pozornicu, pričaću srpski da me čitav svet razume - ispričao nam je Gordon, koji na proleće planira da ponovo dođe u Beograd.

- Bio sam u BiH i Crnoj Gori prošle godine i želim ići u Beograd ovog proleća sigurno - kaže Gordon, inače Njujorčanin iz emigrantske porodice koja se 1969. doselila u SAD iz Bosne i Hercegovine.

- Moj otac je 1968. proveo skoro godinu dana u logoru u Austriji, a njegova majka i stariji brat oko šest meseci. Zapravo, ja sam plod tog njihovog žrtvovanja dolaska u Ameriku, koje je sponzorisala Crkva Svetog Save u Njujorku - ispričao nam je Gordon. Odrastajući u Njujorku, on je svako leto s roditeljima i braćom provodio u bivšoj Jugoslaviji.

Naš sagovornik danas živi i radi na relaciji Njujork - Los Anđeles, ali su ga prethodni poslovi dovodili i u Evropu, Kanadu i Panamu.

Morgan Frimen  se odazvao  Goranovom pozivu

Morgan Frimen se odazvao Goranovom pozivu

 
- Prethodnih godina mnogo sam zauzet. Samo u poslednje tri godine uspešno sam realizovao 13 projekta. Ove godine sam uradio moj prvi IMAX 3D film u Panami o gradnji Panamskog kanala. Film je rađen u ogromnoj rezoluciji IMAX produkcije i biće objavljen sledeće godine. Moj san je bio da se Morgan Frimen, najveći narator svih vremena, odazove mom pozivu i on je to učinio - oduševljen je Gordon.

Osim sa Morganom Frimenom, ovaj holivudski producent, naše gore list, radio je i sa mnogim drugim poznatim facama iz sveta filma, poput Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli, 50 Centi..., a bio je izvršni producent i poslednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams „The angriest man in Brooklyn“.

Najbolji prijatelji:  Vin i Goran

Najbolji prijatelji: Vin i Goran

Vin Dizel je spavao na mom kauču!

Gordon je tokom devedesetih godina počinjao kao pozorišni glumac u Njujorku. Tada anonimni Vin Dizel spavao je kod njega na kauču. Njihovo prijateljstvo produbilo se kada je Gordon prihvatio Dizelov poziv da producira njegov prvi film „Strays“, koji je premijeru imao na „Sandens festivalu“ 1997. Njihovo veliko prijateljstvo traje i danas kada su obojica zavladala Holivudom.
Da ga uspeh nije promenio, pokazuje i činjenica da danas pomaže našim mladim ljudima da postignu isto ili više u filmskom biznisu u Americi. Na dobrom putu da ovakvu šansu iskoriste su Gordonovi prijatelji Mićo Popović, poreklom iz Bosne, koji sada živi i radi na relaciji Bosna-Amerika, i Filip Bijelić iz Banjaluke, ali i drugi sa kojima Goran, kako sam kaže, planira velike projekte.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP