Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

BEZ PRETUČENIH

Stiven Sigal bluzom očarao Beograd! (FOTO)

Autor: M. L. | 24.06.2014 - 22:59:00h | Komentara: 1

Stiven Sigal večeras u Sava Centru nije lomio ruke nogama, a ni noge rukama, ali je zato beogradskoj publici priredio bluz veče za pamćenje.

Stiven Sigal bluzuje

Stiven Sigal bluzuje | Foto: Boško Karanović

 Našoj publici nije toliko poznato da Sigal, kada ne prevaspitava negativce na velikom platnu, producira filmove, vezuje svoj crni pojas sedmi dan u Aikidou, izigrava zamenika šerifa u Lujzijani, bavi se jednom od brojnih humanitarnih, ekoloških ili drugih aktivističkih priča ili uspešno ulaže u energetska pića ili lekovita ulja, u stvari svira gitaru i peva u svom bluz bendu. 

Ova akciona holivudska faca večeras je izvela numere sa svoja dva studijska albuma "Songs from the Crystal Cave" iz 2005. godine i "Mojo Priest" iz 2006. godine, ali i neke dobro poznate bluz teme. Na binu je izašao u pratnji jednog pozamašnog momka, koji je ceo koncert prestojao pored bine. U toku koncerta je masi poručio da se radi o majstoru karatea, ali je ostala nepoznanica kakvo obezbeđenje mu je isti pružao i da li se možda radi o pripadniku Sektora za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srbije.
  • Koncert Stivena Sigala u Centru Sava | Foto:
  • Koncert Stivena Sigala u Centru Sava | Foto:
  • Koncert Stivena Sigala u Centru Sava | Foto:
  • Koncert Stivena Sigala u Centru Sava | Foto:
 Okružen sa devet surovo dobrih i bluz potkovanih muzičara i pratećih vokala, Sigal večeras prosto nije mogao da omane. Ako se samo prisetite njegovog tihog glasa kada zagonetno odgovara ili preti negativcima u svojim filmovima na to samo dodajte dobru bluz svirku i to jeSigalov dobitni bluz recept. A koliko je samo poznat gospodin Sigal govori i činjenica da je u jednom trenutku bar pola Sava Centra ustalo sa svojih stolica kako bi prišlo bini i napravilo njegovu fotografiju telefonom ili digitalnom kamerom.
Takeshigemichi, kako mu je japansko ime, ili, za ovu priliku prikladnije, Mojo Priest, sinoć je svojim miksom bluza i world muzike oduševio beograđane. U masi se moglo čuti "svira kako i bije" i "baš ima glas za bluz". 
Verovatno će vas iznenaditi činjenica da je Sigal mnogo duže muzičar no glumac. Svoju prvu gitaru dobio je sa 12 godina i od tada svira bluz. Svoju glumački slavu iskotistio je da se približi i sarađuje sa najvećim bluz imenima današnjice. Džemovao je i kupio fore i od BB Kinga, Bo Diddleya, John Lee Hookera, ali ne krije da je na njega najveći uticaj zapravo imao Clarence "Gatemouth" Brown, koji je poginuo od povreda koje je zadobio u razornom uraganu Katrina. Zapravo, bluz je prva ljubav Stivena Sigala! Mnogo pre borilačkih veština i glume, muzika i gitara su dominirale u njegovom životu. Njima se Sigal uvek rado vraća što je večeras iBeogradu pokazao.
Kao predgrupa večeras u Sava Centru nastupili su i maestralni srpski bluzeri Texas Floods, koji su odličnom svirkom napravili fantastičan uvod za Stiven Sigal Bluz bend.
Poslednji komentari
  • teressa Vreme: 25.06.2014 15:09h

    kako to pa zar nije imao kosulju....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP