Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

KO ĆE BITI SREĆNE RUKE?

Sutra dodela "Zlatne palme" u Kanu

Autor: Srna | 23.05.2015 - 22:00:00h | Komentara: 0

U Kanu će sutra dodelom Zlatne palme za najbolji film biti završen 68. Međunarodni filmski festival. Za prestižnu nagradu takmiči se 19 filmskih ostvarenja, među kojima su filmovi Paola Sorentina, Gasa van Santa i Đi Žangkea.

Petra Nemcova u Kanu

Petra Nemcova u Kanu | Foto: Profimedia.rs

Žiri glavnog programa festivala, kojim predsjedavaju američki reditelji braća Džoel i Itan Koen, večeras će nakon poslednje projekcije otići na nepoznatu lokaciju, gdje će doneti odluku o dobitniku Zlatne palme.

Članovi žirija će se pojaviti tek sutra uveče pre svečane dodele nagrade.
U Kanu su ove godine biti zastupljeni različiti žanrovi - od drame i borilačkih trilera do naučne fantastike, kao što je film "Jastog", grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa.
Francuski reditelj "novog talasa" Anjes Varda (86) dobiće počasnu Zlatnu palmu za životno delo i tako postati prva žena koja će dobiti tu nagradu.
Kanski festival odaće počast i portugalskom reditelju Manoelu de Oliveiri, koji je umro 2. aprila u 107. godini. Zahvaljujući njegovoj ćerki, biće prikazan njegov film "Memoari i priznanje".
Prestižni festival, koji je počeo 13. maja, sutra uveče će zatvoriti dokumentarni film o klimi "Vatra i led" francuskog reditelja i oskarovca Lika Žakea.
Na ovogodišnjem festivalu obeleženo je 60 godina od nagrade Zlatne palme, koja vredi 20.000 evra i izrađuje se od zlata i posebnog kristala.
Zlatna palma, do samog uručenja, nalazi se u dobro čuvanom sefu na nepoznatoj lokaciji i u najvećoj tajnosti se predaje žiriju koji je donosi odluku o dobitniku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP