Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NAJPOZNATIJA SVETSKA IMENA U FILMU O VELIKOM NAUČNIKU

Tesla digao na noge ceo Holivud!

Autor: Ružica Kantar | 18.08.2013 - 21:30:00h | Komentara: 4

Čarobnjaka u poznim godinama glumiće Geri Oldman, a mladića iz Smiljana Vladimir di Krupski. Režija je dodeljena Džonu Milijusu, a muzika Danijelu Elfmanu

Tesla u poznijim godinama: Geri Oldman

Tesla u poznijim godinama: Geri Oldman

Nikola Tesla, jedan od najvećih naučnika i genija moderne svetske istorije, koji svojim pronalascima i ličnošću ne prestaje da intrigira javnost, biće ovekovečen i u visokobudžetnom filmu koji će raditi najpoznatija holivudska imena. Kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, u filmu „Tesla“, koji će se snimati u Srbiji, Bosni i SAD, i za koji je predviđen budžet od najmanje 16 miliona dolara, pored Danijela D. Vujića, internacionalnog filmskog i televizijskog producenta sa naših prostora koji je uradio scenario, učestvovaće i veličine kao što su Džon Milijus, holivudski režiser filmova „Apokalipsa danas“, „Konan“ i „Prljavi Hari“, kompozitor Danijel Elfman, koji je radio muziku za „Simpsonove“, „Spajdermena 2“, „ Dobrog Vila Hantinga“ i druge... Teslu u poznim godinama će igrati slavni britanski glumac Geri Oldman, a mladog Vladimir di Krupski. Na filmu će raditi i profesor Mark Sifer, autor knjige o Tesli „Čarobnjak“ i Velimir Abramović, rođeni brat umetnice Marine Abramović.

On je sve pokrenuo: Danijel D. Vujić

On je sve pokrenuo: Danijel D. Vujić | Foto: Marko Metlaš

- Ideja za film je postojala još pre pet godina, kada sam i napisao scenario, ali je problem bio naći sponzore. Ove godine, iz nekog razloga, ceo svet je fasciniran Teslom, pa je to postalo moguće. Ja sam se posebno zainteresovao za lik i delo tog naučnika kada sam pročitao knjigu o njemu, koju mi je jedna glumica preporučila. Tada sam u potpunosti shvatio o kakvoj velikoj ličnosti se radi. Od tada, Tesla je skoro moja opsesija... Baš zbog toga nisam želeo da uradim bilo kakav film o njemu. Želeo sam da ga uradim kako treba, te sam čekao... - započinje priču za „Alo!“ Danijel D. Vujić, koji se zajedno sa roditeljima, dok je još bio mlad, preselio na američki kontinet.

Zabrana

Godine 1998. Vujić je osnovao produkcijsku kuću sa sedištem u Torontu, ali i predstavništvo u Srbiji, gde su ga, kako sam kaže, oduvek vukli koreni.

Rođendan  Nikole  Tesla obeležen  u Srbiji, SAD,  ali i Hrvatskoj

Premijera filma planirana za Teslin rođendan 2015. godine | Foto: RAS

Što se podele uloga tiče tu Vujić, kako kaže, nije imao nikakve nedoumice.
- Želeo sam da prikažem Teslu kao mladića i u poznim godinama. Za ulogu starijeg sam mogao da biram između više poznatih holivudskih glumaca. Za Gerija Oldmana sam se odlučio jer je odličan glumac i potpuno se predaje ulozi. Kada sam mu prvo ponudio ulogu, nije bio siguran, no kada se malo informisao o tome šta je Tesla uradio, postao je kompletno oduševljen njime i odmah je prihvatio - priča Vujić za naš list. I uloga mladog Tesle je lako dodeljena.

Ruski đak: Vladimir di Krupski igraće mladog Teslu

Ruski đak: Vladimir di Krupski igraće mladog Teslu / Foto: Danilo Veljović
- Vujić i ja smo zajedno radili na projektu u Los Anđelesu. Kada sam se pre godinu dana vratio u Srbiju, zvao sam ga. Baš u tom trenutku, on je tražio glumca koji će igrati mladog Teslu. Oduševio se što me je čuo i rekao da bih bio idealan za tu ulogu - priča za „Alo!“ glumac Vladimir di Krupski, koji će u filmu „Tesla“ igrati mladog naučnika, uzrasta od 23 do 28 godina.

Mark Šifer, autor

Mark Šifer, autor "Čarobnjaka", knjige o Tesli

- Bio sam oduševljen ovom ponudom jer je veliki izazov. Kome nije čast igrati Teslu?! Što se njega tiče, meni je najveći izazov da pokušam da dočaram tu njegovu čudnovatost, koju ljudi nisu razumeli. On je živeo ispred svog vremena. Njegovo vreme ni danas nije stiglo. Posebno me intrigira taj njegov verujući deo jer on je smatrao da ne možeš da poznaješ ni da vladaš energijom ukoliko ne veruješ - smatra Di Krupski, mladi student glume na fakultetu dramskih umetnosti u Rusiji.

Džon Miljuš je režirao i

Režiser Džon Miljuš je režirao i "Konana Varvarina" sa Švarcenegerom

Snimanje filma „Tesla“, za koji je predviđen budžet od najmanje 16 miliona dolara, treba da počne na proleće 2014. godine, a kako je planirano, premijera će biti za rođendan Nikole Tesle 2015. godine, istovremeno u Beogradu, Sarajevu i Njujorku. Film će trajati 140 minuta.
 

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 19.08.2013 08:04h

    Kako digao na noge CEO Holivud,leba ti?!Tri srbina nisu ceo Holivud,haha!

  • Zoran M. Vreme: 19.08.2013 18:19h

    Film treba da se premijerno prikaze u Zagrebu, da bi im neke stvari bile jasnije.

  • Dusanka Conrad Vreme: 20.08.2013 23:23h

    Mnogo srece u radu na ovom projektu zelim svima a posebno mladom I ambicioznom Vladimiru Di Krupskom

  • goran Vreme: 22.08.2013 20:35h

    Tako je sestricu,oskar ti se smesi!Samo napred!Pusti zlurade komentare,ovo je Balkan!Dobro je sto svi svojataju tako velikog naucnika,ali na zalost svima on je SRBIN!!!DRAGANE,UBACI U TRECU I SAMO STISNI GAS,OSKAR JE TU!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP