Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

EVO KAKO DA UŽIVATE, A PARE NE POTROŠITE

U kafe-bioskopu filmovi za "dž"

Autor: D. Milićević | 05.02.2015 - 18:26:00h | Komentara: 0

Cinemala, jedini besplatani kafe-bioskop u Beogradu, koji promoviše domaće mlade stvaraoce, ali i višestruko nagrađivane autorske filmove za koje nema dovoljno prostora u bioskopima usled poplave holivudskih blokbastera, ovog meseca je spremio veoma bogat program.

Filmovi

Uživanje u filmovima besplatno | Foto: Cinemala

Besplatni kafe-bioskop je novi koncept, koji je pokrenuo KC Peron, i u okviru koga će se svakog utorka emitovati i višetruko nagrađivani filmovi koji naša publika nije imala priliku uopšte da vidi ili jeste, ali svega nekoliko puta. Ideje Cinemale je da se, makar malo, popravi loše stanje u kulturi, pogotovu u filmskoj umetnosti.
Ideja Cinemale je da se, makar malo, popravi loše stanje u kulturi, pogotovu u filmskoj umetnosti.

- Naša publika nema gde da pogleda kvalitetne autorske filmove koji nisu blokbasteri, bar ne u dovoljnoj meri. Neki ne dođu do bioskopa uopšte, neki se na repertoarima zadrže veoma kratko, a opet ima i onih koji su imali samo po jedno ili dva prikazivanja na festivalima. A to zaista nije dovoljno – kaže Aleksandar Mihajlović idejni tvorac Cinemale.

Kafe bioskop

Kafe bioskop | Foto: Cinemala

Ovog meseca već je prikazan film A Touch Of Sin (Dodir greha), koji je je dobio nagradu za najbolji scenario u Kanu, a sledećeg utorka (10.02) je Blue Is The Warmest Color (Plavo je najtoplija boja), koji je prikupio impozantnu 81 festivalsku nagradu. Do kraja meseca na programu su i Leviathan (17.02), koji je nominovan za Oskara za najbolji strani film, i Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju (24.02), vlasnik Zlatnog lava u Veneciji. Međutim, poseban akcenat stavljen je na domaća ostvaranja, gostovanje naših filmskih umetnika, kao i edukaciju publike.
- Do sada su emitovani Varvari, Život i Smrt Porno Bande, Tilva Roš i The Box, a gosti su posle projekcija bili i autori Ivan Ikić, Mladen Đorević, Nikola Ležajić i Andrijana Stojković, sa kojima je publika pričala o njihovim delima. Ta debata posle je i važnije od same projekcije, jer se na taj način i edukuje publika. Mogu da se čuju anegdote sa snimanja, ali i pitaju stručne i laičke stvari. A posebnu čar tome daje opušetna atmosfera kafe-bioskopa, pošto posetioci uvek mogu da uzmu piće i budu ležerniji nego u velikim bioskopima – navodi Mihajlović.

Sve projekcije utorkom su od 20 sati, isti kao i svakog drugog ponedeljka, kada će na progarmu biti domaći studentski filmovi. Ulaz je slobodan na sve projekcije, a adresa je Savamala, Braće Krsmanović 12.

Program za februar

UTORAK 10. februar: BLUE IS THE WARMEST COLOR (PLAVO JE NAJTOPLIJA BOJA) (2013) Režija: Abdellatif Kechiche  (drama, romance), 179 min

UTORAK 17. februar: LEVIATHAN (LEVIJATAN) (2014) Režija: Andrey Zvyagintsev (drama), 140 min
UTORAK 24. fenruar: A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE (GOLUB SEDI NA GRANI RAZMIŠLJAJUĆI O POSTOJANJU) Režija: Roy Andersson  (comedy, drama), 101 min

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP