Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

BOLOVAO OD SIDE

Umro bokser Tomi Morison, zvezda filma "Roki"

Autor: S.S. | 03.09.2013 - 12:00:00h | Komentara: 0

Bivši bokserski svetski prvak u teškoj kategoriji Tomi Morison, poznat i po ulozi u filmu "Rocky V", preminuo je u 44. godini života, objavio je njegov bivši menadžer Toni Holden.

Tomi Morison

Tomi Morison | Foto: facebook

Prema Holdenovim riječima, Morison je preminuo u nedelju u bolnici u Omahi, ali sada nije hteo reći uzrok smrti.


"Uz njega je bila supruga Triša kada je preminuo", kazao je Holden.
Morison, koji je u karijeri zabeležio 48 pobeda, od čega 42 nokautom, tri poraza i jednu nerešenu borbu, doživeo je vrhunac karijere 1993. kada je pobedio Džordža Formana i osvojio naslov svetskog prvaka.

Među njegovim pobedama su i one nad Razorom Rudokom, Carlom "The Truth" Vilijamsom i Džejmsom "Quick" Tilisom, dok je poraze doživeo od Lenoksa Luisa, Raja Mercera i Majkla Benta.

Tomi Morison

Tomi i Silvester | Foto: facebook

Morison je 1996. godine, kada je imao 27, bio pozitivan na HIV i oduzeta mu je bokserska licenca, ali se vratio u ring 11 godina kasnije i ostvario još dve profesionalne pobede.

Kada je saznao da je smrtno bolestan, Tomi je održao pres konferenciju na kojoj je za svoju zlu sudbinu okrivio svoj promiskuitetan način života.

- Nadam se da moj nepromišljen način života može da posluži kao opomena da ovakvo životarenje vodi samo u bedu. Nikada nisam bio ovoliko glup u životu. Mislio sam da sam otporan na metke, a nisam.
Ako ovo moje javno suočavanje sa problemom navede samo jednu osobu da ima odgovorniji stav o seksu, onda ću imati osećaj da sam dobio najveći nokaut u životu.
Verovao sam da sam imao veće šanse da dobijem na lotou, nego da budem zaražen ovom bolešću. Nikada nisam ovoliko pogrešio. Ova bolest se može izbeći jedino apstinencijom. Ona ne diskriminiše nikog, i to mi je sada jasno. Nema veze ako živiš u narkomanskom getu u Njujorku, ili na ranču u Oklahomi. Ovo je nešto što može da te zaskoči i ugrize gde god da si. I nema veze koje ti je boje koža.

 

Njegova majka Dajana je prošlog meseca izjavila da njen sin umire od side.

Morison je ulogu Tomija "The Machine" Gana u petom nastavku "Rokija" dobio nakon što ga je Silvester Stalone gledao kako se bori 1989. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP