Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

PEVAČ JE DUGO BIO U BOLNICI

Umro Demis Rusos

Autor: Beta | 26.01.2015 - 14:19:00h | Komentara: 4

Grčki pevač Demis Rusos umro je u Atini, saopštila je danas bolnica u kojoj se lečio.

Demis Rusos

Demis Rusos | Foto: Profimedia.rs

 - Svetski poznati umetnik Demis Rusos umro je posle duge hospitalizacije u bolnici Igia - navodi se u kratkom saopštenju o smrti Rusosa koje je objavljeno u nedelju.
Rusos (69) je imao svetsku karijeru 1970-ih godina, kao član grupe "Afroditas Čajld". Prodao je više od 60 miliona albuma. Njegovž poslednji album je izdat 2009. godine.
Poslednji put se pojavio u javnosti septembra 2013. godine u Atini gde je primio od francuskog ambasadora u Grčkoj orden Viteza Legije časti.
Potom nije izlazio zbog bolesti.
Rusos je rođen i odrastao u Aleksandriji u Egiptu, u grčkoj porodici.
Tokom Suecke krize, Rusosovi roditelji su izgubili svoje posede i prešli da žive u Grčku.
Mladi Demis je počeo da svira u muzičkim grupama u Grčkoj gde je upoznao i Evangelosa Odiseasa Papatanasijua - Vangelisa koji je potom postao autor originalne filmske i druge muzike, i Lukasa Siderasa s kojima je kasnije svirao u grupi "Afroditas čajld".
Na početku je samo pevao, a kasnije je i svirao bas gitaru, čime je postigao veliki komercijalni uspeh u Francuskoj i drugim zemljama Evrope od 1968. do 1972. godine.
Kasnije je započeo uspešnu solo karijeru.
Imao je snažan, prepoznatljiv glas.
Poslednji komentari
  • Ajooj Vreme: 26.01.2015 18:27h

    Ćale mi je upropastio detinjstvo sa Demisom Rusosom :) Imala sam i singlice i kasetu, takoreći bila sam izložena Demisu Rusosu.. ozračio si me nek ti laka zemlja... Pustiš detetu Demisa em je sav dlakav, em ga ništa ne razumem..bilo je to mučno :) šalim se, al je bila muzika u odnosu šta sad čovek može sve da vidi i čuje ipak Demis je nezaboravan lik.

  • tackica Vreme: 27.01.2015 00:28h

    Bio je savrsen..obozavala sam njega i njegovu muziku...sad sam ga u poselednje vreme malo zapostavila...odlican..jako mi je zao, jako.. .. sta se moze..

  • Nino Vreme: 27.01.2015 01:11h

    Kao klinac sam davne 1968 čuo pesmu "Rain and tears" njegove grupe "Aphrodit's child" i bukvalno ostao "bez teksta". Taj glas i te emocije, to je bilo nešto do tada nevidjeno. Naravno, nedeljama je bio na vrhu svih top listi i od tada je Grk Demis Roussos postao poznata i omiljena ličnost na pop-rock sceni. Pratim ga i slušam godinama i ovaj njegov odlazak me je zaista pogodio. Jedan moj prijatelj ga je pre neku godinu nazvao "Pavarotijem rock and rol-a" sa čime se potpuno slažem. Kao čovek je bio jako prijatan i skroman uprkos tome što je bio svetski poznata ličnost. Zbogom Legendo, zlatnog srca i božanstvenog glasa. Počivaj u miru i neka te andjeli čuvaju.

  • Mimi Vreme: 27.01.2015 08:28h

    Neka počiva u miru Božijem! Bio je divan umetnik, obožavala sam njegove pesme koje verujem I sada mlađe generacije mogu da slušaju I da kažu da su dobre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP