Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

NA SICILIJI

Umro Toni Soprano!

Autor: Tanjug | 20.06.2013 - 08:33:00h | Komentara: 1

Američki glumac Džejms Gandolfini, poznat po ulozi Tonija Soprana iz popularne serije Porodica Soprano, preminuo je od infarkta u 51. godini, dok je boravio u Italiji.

Kako prenose američki mediji, Gandolfini koji je i dobitnik Emi nagrade za ovu seriju, trebalo je da učestvuje na Taormina filmskom festivalu u Italiji.
On je rođen 1961. godine u Nju Džersiju, a slavu je stekao igrajući mafijaškog bosa u seriji Porodica Soprano, čija se radnja takođa zbivala u ovoj američkoj saveznoj državi.

Sopranos

Toni Soprano

Tokom šest sezona koliko je serija emitovana, privukla je pažnju miliona gledalaca širom sveta, a emitovana je i u Srbiji.
Televizija HBO, koja je i producirala seriju, saopštila je sinoć da je Gandolfini bio "poseban čovek, velikog talenta, ali što je još važnije nežna osoba puna ljubavi koja se prema svakome ponašala sa pažnjom bez obzira na funkciju ili poziciju na kojoj se nalazi".
Njegov otac je bio italijanski imigrant koji je po dolasku u Ameriku radio veliki broj poslova, od čistača do radnika na gradilištu, dok mu je majka bila kuvarica u srednjoj školi. Nakon diplomiranja na smeru za komunikologiju na Ragers Univerzitetu 1983. godine, Gandolfini je radio kao vozač kamiona za  razvoženje robe, u noćnim klubovima pre nego što se sa 25 godina zainteresovao za glumu.
Svoju filmsku karijeru je započeo 1987. godine malog ulogom u niskobudžetnoj horor komediji "Šok! Šok! Šok!", dok je pet godina kasnije imao takođe malu ulogu u filmu u kome su glumili Alek Boldvin i
Džesika Leng.
U narednom periodu, stekao je reputaciju glumca koji uzima uloge gangstera, igrajući čvrste, ali šarmantne momke u filmovima kao što su "Prava romansa" (1993) i "Porotnik" (1996). Široj javnosti je ostao manje-više nepoznat do uloge Tonija Soprana tri godine kasnije.
Poslednji komentari
  • LUKA BRACI Vreme: 20.06.2013 10:54h

    LEGENDO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP