Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

OPA!

Zaječarci jedini dobili licencu najvećeg rok festivala na svetu!

Autor: tvbest.rs | 28.03.2014 - 18:00:00h | Komentara: 0

Zaječarska Gitarijada od ove godine dobila je zvanično franšizu Vudstoka! Saradnja ove dve kultne manifestacije podignuta je na viši nivo, a nakon prezentacije našeg najvećeg i najpopularnijeg rok festivala Gitarijade u Skupštini grada Vudstoka u Njujorku zvanično su potpisani i dokumenti.

Vudstok

Vudstok | Foto: Wikimedia Commons

„Sama ideja o saradnji između Gitarijade i Vudstoka jeste oživljavanje rok scene. Zvaničan naziv ovogodišnjeg festivala biće Gitarijada by Woodstock i mi smo jedni na svetu uspeli da dobijemo odobrenje da naš festival nosi ovo ime. Ime festivala Vudstoka zaštićeno je od 1969, kada je ovu manifestaciju posetilo preko 400.000 ljudi. Kroz Gitarijadu ćemo oživeti Vudstok , brend i ime koje ovaj festival nosi. Želimo da ove godine duh ovog velikog festivala donesemo u grad na Timoku“, rekao je za portal TV Best-a, producent Gitarijade Marko Jeftić.
Majkl Grin, producent festivala Vudstok, koji je organizovao ceo festival 1969. godine prihvatio je da dođe na Gitarijadu i bude član žirija.

 
Gitarijada će ove godine biti održana od 29. jula do 2. avgusta u Zaječaru na kojoj će nastupiti naši najpoznatiji domaći rok bendovi, a organizatori trenutno pregovaraju sa svetskim muzičkim zvezdama.
Vudstok je najpoznatiji rok festival ikada održan. Posetilo ga je blizu pola miliona ljudi, a sam festival je ušao među 50 momenata koji su promenili rokenrol. Za mnoge je on najbolji primer kontrakulture 1960-ih i hipi-ere. Mnogi od najpoznatijih muzičara tog vremena nastupili su tokom tog kišnog vikenda čiji su nastupi zabeleženi na istoimenom filmu iz 1970. u režiji Majkla Vadlija. Pogledajte nastup Stonsa na ovom festivalu.
Pesma Džoni Mičel "Woodstock", kojom je ovekovečen ovaj događaj, postala je kasnije veliki hit grupe Krozbi, Stils, Neš i Jang.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP