Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

UPOTREBI SILU, LUK!

Završeno snimanje sedmog dela Ratova zvezda

Autor: | 04.11.2014 - 13:02:00h | Komentara: 0

Filmska ekipa reditelja Džej-Džeja Abramsa završila je snimanje sedmog nastavka filma "Ratovi zvezda" u britanskom studiju Pajnvud, posle čega je održano slavlje u londonskom Muzeju nauke, prenosi danas britanska štampa.

Džej Džej Abrams | Foto: Profimedia

Džej Džej Abrams | Foto: Profimedia

Abrams je završio snimanje filma tokom proteklog vikenda, posle sedam meseci snimanja koje je jednom bilo prekinuto zbog povrede 71-godišnjeg glumca Harisona Forda, koji je 7. juna udario nogu o hidraulična vrata.
Na proslavi u muzeji svi gosti su dobili kačkete s logom filma, dok su protagonisti filma pročitali dugo i dirljivo pismo u kojem zahvaljuju svim članovima filmske ekipe za saradnju.
"Za nas je bila prava čast i ogromna radosti raditi s vama. Znali ste da se suočite sa svakim izazovom", navodi se u pismu.
Reditelj, čiji film treba da izadje 18. decembra 2015. godine, ima zadatak da montira film i doda sve neophodne specijalne efekte, pošto je, kao njegov prethodnik Džorddz Lukas, koristio makete tokom snimanja.
Snimanje filma počelo je početkom aprilu u Londonu. Pored starih glumaca Harisona Forda, Kerija Fišera i Marka Hamila, u filmu igraju i novi, mladi glumci.
Originalnu trilogiju čine "Ratovi zvezda: "Nova nada" (1977), koju je režirao Džordž Lukas (George Lucas), "Imperija uzvraća udarac" (1980) Irvina Keršnera (Kershner) i "Povratak džedaja" (1983) Ričarda Markana (Rićard Marquand).

Ratovi zvezda

Serijal "Ratovi zvezda" zaradio je više od 20 milijardi dolara

Potom je snimljena "prikvel" trilogija, to jest epizode 1, 2 i 3 - "Fantomska pretnja" (1999), "Napad klonova" (2002) i "Osveta sita" (2005), a sve tri je režirao Lukas.
"Prikvel" trilogija, donekle uz izuzetak "Osvete sita", naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila "razbijač bioskopskih blagajni" kao i originalna trilogija.
Serijal "Ratovi zvezda" postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove na tu temu, knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije.
Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda "Star Wars" tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska franšiza u istoriji kinematografije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP