Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPASAVANJE U TOKU

11 srpskih turista zaglavljeno u kanjonu u Crnoj Gori!

Autor: E.A. | 14.09.2014 - 00:10:00h | Komentara: 1

U kanjonu Nevidio kod Šavnika u Crnoj Gori zaglavljeno je jedanaest turista iz Beograda.

spasioci Crna Gora

Spasioci kreću u akciju | Foto: Facebook / GSS Crne Gore

Oni su tokom dana krenuli u kanjon Nevidio i nisu uspeli da iznjega izađu na vreme, prenosi Telegraf.

Biban Đoković instruktor ronjenja Vojske Srbije navodi za Telegraf da ga je večeras pozvala Policija Šavnika da pomogne u spasavanju turista, ali da on na žalost nije u Crnoj Gori.
- Prema mojim poslednjim informacijama njih jedanaestoro nije uspelo da savlada stazu pre nego što je pao mrak. Ni policija nije uspela da dođe do njih jer pada jaka kiša i niko ne može da priđe kanjonu. Da bi se ušlo u kanjon neophodno je da se obuče ronilačka oprema i prođe kroz vodu. Staza je jako opasna i nepristupačna, zbog čega lako dolazi do povreda. Obično ovakve ture vodi neko od vodiča, ali ja ne znam ko je trenutno sa njima. Dodatni problem im sigurno pravi i to što tamo nema zeleniša pa je gotovo nemoguće zapaliti vatru i ugrejati se zbog čega će turisti celu noć ostati mokri – kaže za Telegraf Đoković.

spasioci Crna Gora

Foto: Facebook / GSS Crne Gore

Prema rečima našeg sagovornika Gorska služba spasavanja može da im pomogne tek ujutru kada vidljivost postane bolja.
Inače, kanjon Nevidio, koji stanovnici ovog kraja nazivaju “Neviđbog” sa pravom nosi ovo ime jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva.

gss

*Klik za uvećanje
On je poslednjih par godina postao atrakcija sportistima i ljudima željnim adrenalina jer je potrebno nekih četiri sata kako bi se savladala dužina od tri kilometara.
 
Poslednji komentari
  • Perica Vreme: 14.09.2014 10:13h

    Bravo za Gorsku sluzbu spasavanja Crne Gore! Klub aktivnih uzivalaca prirode -KAUP je organizovao ovu akciju. Oni nisu planinari jer su i nastali da ne bi morali postovati pravila bezbednosti i pravila ponasanja koje je odredio Planinarski savez Srbije. Vodici akcije su poznati i dobri alpinisti. Ali kada se nadju u organizaciji koja je komercijalna i gde damice hoce da idu na akciju i kada se to ne radi jer su platile onda nastaje komedija. Ucesnici ovakvih akcija su obicno devojke i bakice (preko 80%) poznate kao baba devojke. Koje se jos nadaju da ce naci srodnu dusu pa pocinju da se bave avanturistickim sportovima. Kako je krenulo Gorska sluzba Crne Gore ce zbog ovakvih avanturista morati da uvede mobilnu ekipu za popravljanje frizura. Zamislite taj stres kada pri usponu na planinu pada kisa i duva vetar i frizura se pokvari. Odmah treba zvadi GSS sa mobilnom ekipom koja ce frizuru popraviti kako bi akcija mogla da se nastavi. :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP