Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KARAĐORĐEVIĆI NA JAHTI

A mi da vam plaćamo struju?

Autor: I. K. - B. M. - I. Č. | 29.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 3

Kraljevska porodica Karađorđević bez ikakvog blama je krstarila Mediteranom na najvećoj privatnoj jahti na svetu, dok su je u u Beogradu još čekali neplaćeni računi za struju, koji su se popeli na astronomskih 6,3 miliona dinara! Iznajmljivanje „Malteškog sokola“, jednog od najmodernijih plovila, na kojem su se baškarili Karađorđevići, nedeljno košta 325.000 evra, odnosno šest puta više od njihovog duga Elektroprivredi Srbije!

Jahta

Jahta

Iako nismo uspeli da saznamo ko je platio ovu porodičnu ekspediciju, koju su predvodili prestolonaslednik Aleksandar Drugi i njegova žena Katarina, fotografije pokazuju da se uživalo za svaki cent. Elegantna jahta je samo za Karađorđeviće i njihovu svitu prošpartala egzotičnim ostrvima Sredozemlja, od Kaprija i Sicilije, sve do Malte i Kipra.

Zavaljena u fotelju, druga žena prestolonaslednika uživa i pozira za porodični album

Zavaljena u fotelju, druga žena prestolonaslednika uživa i pozira za porodični album

IGRAČKE:
- dva glisera
- gumeni čamac
- jedrilica
- banana
- dva kanua
- skije za vodu
- daska za jedrenje
- oprema za ronjenje
- teretana
- sauna
- sto za masažu

U ovu luksuznu pustolovinu upustili su se osim Aleksandra i njegove lepše polovine i princ Filip, Katarinina ćerka Elison Endruz i unuka Stefani Garfinkel sa dečkom. Sudeći po fotografijama do kojih je „Alo!“ ekskluzivno došao, vrtoglava suma kojom se plaća ovakvo zadovoljstvo potpuno je opravdana. Među brojnim hirovima koje „Malteški soko“ ispunjava svojim putnicima, kraljevska družina je iskusila i gledanje filma na jedru, brčkanje u bazenu, raskošne večere na jednoj od brojnih paluba broda... Iako bi čovek pomislio da su gledali „Kraljev govor“ ili „Mariju Antoanetu“, plava krv je ključala od zadovoljstva uz porodičnu komediju „It‘s Complicated“ sa Meril Strip i Alekom Boldvinom.

  • Porodica obišla Kapri, Tarominu, Maltu i Kipar | Foto:
  • Princ Filip sa dečkom Katarinine unuke Stefani Garfinkel | Foto:
  • Gostinska soba | Foto:
  • Glavna spavaća soba | Foto:
  • Trpezarija za 12 osoba | Foto:
  • Posle večere na palubi, Karađorđevići zavaljeni gledali film sa Meril Strip i Alekom Boldvinom | Foto:
  • Jedro poslužilo kao bioskopsko platno | Foto:
  • Fali samo patkica: Za svaki dan po jedna igračka za vodene sportove | Foto:
Od silnog hedonizma Karađorđevići su očigledno potpuno zaboravili da plate zaostala dugovanja Srbiji za struju, koja su se od maja prošle godine popela na 6,3 miliona dinara. Oni inače od Ministarstva kulture godišnje dobijaju 40 miliona dinara za održavanje Belog dvora, u koji su se grabili da uđu.

Elena Ambroziadou

Elena Ambroziadou

Vlasnica jahte grčka milionerka
Jahta „Malteški soko“ vlasništvo je grčke milionerke Elene Ambroziadou i sa 88 metara dužine (289 stopa) najveći je privatni jedrenjak na svetu. Bogatašica je superkruzer kupila pre tri godine za 120 miliona dolara. Brod može da primi 12 putnika i 16 članova posade.

ZABAVA
- Plazma TV od 50 inča sa satelitskim kanalima u glavnom salonu i u spavaćoj sobi
- U četiri gostinske sobe su televizori od 42 inča, kao i u kabini na gornjoj palubi
- Jedro kao platno za projekciju filmova

Poslednji komentari
  • Djordje Bogdanovic Vreme: 12.11.2012 19:30h

    ... a da nije to mao i reklama g-dje Elene (koja je verovatno besplatno provozala nasu plavu krv) i njenog broda, ne bi li mozda i druge kraljevske porodice dosle na istu ideju ... ako nista drugo zbog prestiza ...

  • dragan jablanovic Vreme: 15.11.2012 17:53h

    .......e da su bar otisli da obidju Krf,....pa bio je osnovni red. doduse ako je besplatno.....ehhhhh pa poklonjenom konju se zubi ne gledaju, doduse mozda im je to bila zelja ali im nije uslisena, e zato mi moramo sve da platimo........ nisam zlobnik ali ima postupaka koji u datim trenutcima iritiraju (da tako kazem ) "podanike" koji posle nekontrolisano reaguju. najblaze receno

  • freeman Vreme: 25.11.2012 10:29h

    Šta uopšte ova porodica radi u Srbiji ? Niko od niih nije rođen u Srbiji i ne smatra Srbiju kao svoju otadžbinu. Večiti pretedent na presto ( to će ostati do kraja života ) umesto da radi nešto korisno za Srbiju zeza se po svetu. Problemi u Srbiji glad, beda, nepravde prema Srbima i sve ostalo ne ne interesuju. Treba mu naplatiti te pare za struju, jer struju plaća i poslednja srpska sirotinja , pa što ne bi i on. Ako nema neka mu pomogne tetka iz Engleske.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP