Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUBAV U PRIŠTINI

A od Hašima muški zagrljaj!

Autor: V. Papović - M. Dakić | 01.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 4

Hilari Klinton i Ketrin Ešton se nisu štedele prilikom boravka u Prištini, koju su posetile odmah nakon Beograda.

„Stara ljubav zaborava nema“: Hilari i Hašim

„Stara ljubav zaborava nema“: Hilari i Hašim | Foto: AP

Posebno razdragana bila je državna sekretarka SAD, koja je bukvalno pala na grudi premijeru Hašimu Tačiju, dok je od predsednika Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića dobila „samo“ stisak ruke.

Kulturno rukovanje i kiseli osmesi: Klintonova sa Nikolićem i Dačićem

Kulturno rukovanje i kiseli osmesi: Klintonova sa Nikolićem i Dačićem | Foto: RAS Oliver


Dva rešenja za Kosovo?

Državna platforma o Kosovu trebalo bi da bude usaglašena sledeće nedelje, poručio je savetnik predsednika Marko Đurić nakon sastanka državnog vrha na Andrićevom vencu. Prema izvorima „Alo!“, u platformi se izdvajaju dva pristupa rešenju kosovskog pitanja. Prema prvom, u koje se ne polažu velike nade, kosovskim Albancima bi bila ponuđena najšira moguća autonomija unutar granica Srbije, dok bi prema drugom, koje će verovatno odneti prevagu, bila tražena najšira moguća autonomija za sever Kosova, a Srbija bi sa svoje strane prihvatila sve osim formalnog priznanja. Novi susret Dačića i Tačija zakazan je za 7. novembar.

Iako su obe gošće prilikom posete Srbiji i sastanka sa predsednikom i premijerom više puta istakle da im je drago što su u Beogradu, ipak je evidentno da su se u Prištini osetile kao „svoj na svome“.

To je priznala i sama Klintonova nakon sastanka sa predsednicom Kosova Atifete Jagjagom i Hašimom Tačijem porukom da za nju nezavisnost Kosova nije samo politiko, već i lično pitanje!


- Za mene, moju porodicu i za moje američke sugrađane, to je više od spoljnopolitičkog pitanja. To je lično pitanje - otvorila je dušu američka državna sekretarka, koja je imala priliku i da obiđe spomenik svom suprugu koji je podignut u Prištini.
Ona je ponovila da je nezavisnost Kosova za nju završena priča i da se pitanje granica ne može ponovo pokretati jer su one trajno ustanovljene i potvrdila da će njena država biti saveznik Kosova na putu ka EU.

Kao najbolje prijateljice: Klintonova, Tahirijeva i Eštonova

Kao najbolje prijateljice: Klintonova, Tahirijeva i Eštonova | Foto: FoNet / EPA

S druge strane, njene poruke u Beogradu su, kao i ophođenje sa srpskim zvaničnicima, bile mnogo rezervisanije. Kako prenose naši izvori upućeni u teme preksinoćnih razgovora u Palati Srbija, njih dve na sto nisu stavile „ništa spektakularno“.

Predsednikov neverbalni govor...

Predsednikov neverbalni govor... | Foto: RAS Oliver

- Došle su zajedno da bi demonstrirale da između SAD i EU nema razlika po pitanju Kosova. Podržale su nastavak pregovora na političkom nivou koji je započet Dačićevim sastankom sa Tačijem u Briselu, a koji bi dalje trebalo da teku paralelno sa tehničkim pregovorima.
Bilo je reči i o takozvanim paralelnim strukturama na severu Kosova, a Hilari je insistirala na teritorijalnoj celokupnosti Kosova. Gošće su se zanimale i za srpsku platformu o Kosovu - kaže izvor našeg lista.

Ketrin Ešton i Ivica Dačić

Ketrin Ešton i Ivica Dačić | Foto: RAS Oliver

Poslednji komentari
  • Вики Vreme: 01.11.2012 08:02h

    Председница Косова се презива Јахјага, а не Тахири.

  • penzioner Vreme: 18.01.2013 20:55h

    Kao najbolje prijateljice: Klintonova, Tahirijeva i Eštonova | Foto: FoNet / EPA Nešto ste pobrkali, Jahjaga je u sredini......Gospođa Tahiri je plavuša - veoma inteligentna, i nije neka lepotica kao predsednica.

  • BATA Vreme: 19.01.2013 00:31h

    Ovo mu dodje tri u jedno ili tri odjednom.Koga Taci zagrli odma dobija padavicu.

  • drer Vreme: 23.05.2013 02:21h

    Pogledaj ih samo kakve face, eštonova....tači je srbin, djedc mu je bio svestenik, o takvima je njegos pisao kao zlu domaćem,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP