Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUKA APELACIONOG SUDA

Aci Buliću vratili Ruskog cara

Autor: Alo! | 29.12.2014 - 09:27:00h | Komentara: 0

Pivremeno oduzeti lokal u Knez Mihailovoj ulici, u kome je decenijama bio restoran "Ruski car", vraćen je vlasniku, biznismenu Draganu Aci Buliću.

Ruski car

Ruski car | Foto: Dimitrije Grol RAS

Ovo je potvrđeno "Politici" u Ministarstvu pravde, čija je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela objekat  u avgustu 2013. godine.

- Tako je postupljeno po rešenju Prvog osnovnog suda, koji je doneo i rešenje o privremenom oduzimanju - rečeno je u Ministarstvu pravde, uz objašnjenje da je Buliću lokal oduzet zbog pokretanja istražnog postupka za utaju poreza.

Na pitanje zbog čega je lokal vraćen, u Prvom osnovnom sudu odgovorili su da je usvojena žalba koju je Bulić podneo Apelacionom sudu, a žalba tužioca na takvu odluku je odbijena.
 

Taj prostor mu može ponovo biti oduzet jedino ako se u sudu dokaže njegova eventualna krivica.  Od pravosudnog epiloga zavisiće i sudbina novca koji je lokal u Knez Mihailovoj zaradio dok je njime upravljala  Direkcija za oduzetu imovinu. Reč je o gotovo 50 miliona dinara, koliko je za jednogodišnji najam uplatio vlasnik franšize "Vapijano", koji je na adresi "Ruskog cara" otvorio restoran u avgustu 2012. godine.

- Po zakonu, prihod koji je ostvaren na osnovu neke privremeno oduzete imovne čuva se na posebnom računu  do pravosnažnosti presude. Ukoliko se imovina trajno oduzme, tek tada prihod odlazi u punom iznosu u budžet Republike Srbije - objašnjavaju u Ministarstvu pravde.

Priča o gazdovanju elitnim lokalom u Knez Mihailovoj ulici ne završava se samo na tome da li će on pripasti Buliću ili državi. U igri je i zahtev za restituciju, koji je podneo Zoran Antonijević, potomak prethodnih vlasnika.

On je preminuo u avgustu ove godine, a pravo na povraćaj imovine pokušaće da ostvare njegovi naslednici. Kako je svojevremno za "Politiku" izjavio  Zoran Antonijevuić, njegov otac, stric i tetka podigli su zdanje u Knez Mihailovoj ulici i uknjiženi su kao vlasnici od 1934. godine.

Aca Bulić

Aca Bulić

Zgrada je oduzeta njegovoj porodici posle Drugog svetskog rata, a restoranom u prizemlju do privatizacije upravljalo je Ugostiteljsko prteduzeće "Stari grad".

- To preduzeće 2002. godine  prodalo je restoran Snežani Bulić, supruzi Jusufa Bulića (oca Dragana - Ace Bulića) koja je "Ruski car" zakupljivala od 1998. godine. Oni su lokal u Knez Mihailovoj  izuzeli iz lanca svojih objekata, što smatram da je učinjeno protiv zakona i zato sam ih 2006. godine tužio - objasnio je svojevremeno Antonijević za "Politiku".

Inače, "Vapijano" je u adaptaciju "Ruskog cara" uložio oko 1,2 miliona evra, Prošle godine u aprilu i maju restoran je bio zatvoren, zbog spora Direkcije za nupravljanje imovinom i zakupaca, vlasnika franšize "Vapijana".

- Mi smo sa Bulićem sklopili ugovor da u početku zakup plaćamo 40.000 evra mesečno, a da renta kasnije bude niža za 10.000 evra. Direkija je insistirala da i dalje mesečno uplaćujemo 40.000, na šta nismo hteli da pristanemo. Zato je lokal bio zatvoren dok se nismo dogovorili da se ipak poštuje ugovor koji imamo s Bulićem. Za tih mesec i po dana koliko nismo radili pretrpeli smo štetu od gotovo 200.000 evra - kaže Saša Trišić, vlasnik "Vapijanove" franšize za Srbiju, prenosi "Politika".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP