Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: KO JE MLADIĆ KOGA JE LJUBIO VLADIKA

Acika zaveo Kačavendu!

Autor: J. Paunović - S. Đorđević | 23.04.2013 - 17:09:00h | Komentara: 8

Punoletni momak poreklom iz Bijeljine sa nadimkom Acika pristao je iz ličnih interesa da namami vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu u strasni zagrljaj, o čemu svedoči snimak objavljen na društvenim mrežama, a kako bi javnosti obelodanio vladikine seksualne sklonosti, otkriva “Alo!”.

vladika Kačavenda, obljuba, pedofilija

Acika i Vladika | Foto: youtube

Intimiziranje sa muškarcem Aciki, kako saznajemo, nije bilo strano, a celu akciju sa vladikom izveo je u dogovoru sa prijateljem koji je svojim ručnim satom sa ugrađenom kamerom u nekoliko navrata snimao razmenjivanje nežnosti sa Kačavendom.

Kačavenda

Vladika Kačavenda | Foto: Siniša Pašalić

Azdejković: SPC

izgubila kredibilitet da kritikuje gejeve

Uprkos otkriću da i pojedini crkveni verodostojnici uživaju homoseksualne odnose, Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbejskog info-centra, ne veruje da će to uticati na promenu stava SPC prema gej populaciji. On, ipak, veruje da je slučaj sa Kačavendom barem crkvenjacima izbio iz rukava svaki kredibilitet da kritikuju homoseksualizam.
- Crkva je toliko konzervativna institucija, pa ne verujem da bi čak ni dešavanja sa Kačavendom mogla išta da promene u njenom rigidnom stavu prema gej populaciji. Ali mislim da je zbog ovog slučaja SPC izgubila ugled i kredibilitet da bilo šta kaže i kritikuje aktivnosti gej populacije poput održavanja „Parade ponosa“. To bi onda bilo ko priča kurve o poštenju - ocenio je Azdejković za “Alo!”. 

- Još nije poznato iz kog razloga je Acika pristao da zavede Kačavendu i da njihov odnos bude snimljen, a potom i obelodanjen. U svakom slučaju, radi se o nekom ličnom interesu, najverovatnije finansijske prirode - objašnjava naš izvor iz policije, upućen u ceo slučaj.


Objavljivanje skandaloznog snimka Kačavende sa mladićem juče je konačno naterao i vrh Srpske pravoslavne crkve da se oglasi. U sopštenju SPC je navedeno da je Sinod na jučerašnjoj sednici odlučio da usvoji ostavku koju je vladika Vasilije podneo iz zdravstvenih razloga još 6. novembra 2012. godine, te da ga razreši daljeg upravljanja Eparhijom zvorničko-tuzlanskom. Ovim je izmenjena prošlogodišnja odluka Sinoda kojom je ostavka vladike Vasilija bila načelno prihvaćena, a on umoljen da ostane u službi do redovnog zasedanja Sabora u maju ove godine, radi završetka započetih projekata. U saopštenju je potvrđeno da je za administratora zvorničko-tuzlanske eparhije postavljen vladika banjalučki Jefrem.

Kačavenda nije želeo da komentariše odluku Sinoda ističući da će se tim povodom oglasiti Crkva, kao i da će on sam izdati saopštenje, što se do zaključenja ovog izdanja nije desilo.
Inače, kako “Alo!” saznaje, buru oko slučaja Kačavenda pokrenuo je bivši đakon Bojan Jovanović (39) iz Beograda, koji je pre nekoliko dana pozvao beogradsku policiju i rekao da poseduje snimak Kačavende kako razmenjuje nežnosti i poljupce sa maloletnicima. Međutim, policija je utvrdila da je reč o punoletnoj osobi i da u tom slučaju nema krivične odgovornosti. Jovanović je kao razloge da se obrati policiji naveo “da mu je više muka da ćuti, jer je Kačavenda mučio njega i njegovo telo dok je bio njegov đakon”. Jovanović je, podsetimo, u ranijoj ispovesti medijima govorio da je Kačavenda tražio da mu se podvedu dečaci do 11 godina, a da mu se stariji čine prljavim. 
Poslednji komentari
  • Skomi Vreme: 23.04.2013 20:40h

    Da li je on jedini u SPC ili ih ima jos treba da se ispita i da se Crkva ocisti od ovakvih.Ali kako vidimo ovaj "supak meraklija"(za neupucene bosnski naziv za gej) je bio prilicno izbirljiv.Trosio je iskljucivo piletinu (maloletne osobe)sto ga dovodi u valiki problem.E videcemo sta kazu oni koji se zalazu za prava GEJ populacije.Da li ce podrzati ove njegove "blagougodne" aktivnosti ili ce podici svoj glas protiv zlostavljanja maloletnih lica to jest dece.

  • sredoje Vreme: 24.04.2013 01:22h

    Bolesno drustvo...

  • vt Vreme: 24.04.2013 06:06h

    gospode,koji pogled od vladike i koja raskos kao dvorac,a to li je apostolska revnost i skromnost,sve popove treba zna se....

  • Marko014 Vreme: 24.04.2013 06:47h

    @Skomi, brate, citas li ti clanak? Nema krivicne odgovornosti jer je u pitanju PUNOLETNA osoba... Ne pise u clanku, ali ima elemenata krivicne odgovornosti kod ovog Acike, ako se utvrdi da je ta "finansijska priroda snimanja" bila u svrhu ucene.

  • biki Vreme: 24.04.2013 07:41h

    Crkva je razresila Kacavendu, stvarno je trebalo vremena, ali i Azdejkovicu stavila do znanja sta misli o gejevima, tako da on ne moze tako da prica o SPCu da je izgubilqa kredibilitet, naprotiv i jednom za svagda da se ne daje toliki prostor za oglasavanje nastranim osobama...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP