Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UJAK PADOBRANCA ALEKSANDRA CVETKOVIĆA, KOJI JE PRETIO ALEKSANDRU VUČIĆU:

Aciki je hitno potrebno lečenje!

Autor: Ekipa Alo! | 15.12.2013 - 09:23:00h | Komentara: 14

Padobranac Aleksandar Cvetković (31), koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je u petak i uhapšen jer je u više navrata na telefon Vučićevih saradnika slao poruke sa pretnjama smrću, već neko vreme je i na Fejsbuku objavljivao oštre kritike, ali i pretnje na račun Vlade i njenih članova, ali i Vazduhoplovnog saveza Srbije, iz koga je izbačen.

Aleksandar Cvetković

Aleksandar Cvetković

Cvetkovićevi drugovi, takođe padobranci, kažu da je sve ono što je on objavljivao na Fejsbuku bio jasan signal da ima problem i da mu je neophodna pomoć.


- Niko nema pravo da preti bilo kome, pa tako ni moj drug. Međutim, krivo mi je što je uopšte do svega toga došlo. Poznajem ga kao dobrog i poštenog mladića, nekoga ko nije zao, i zato mi je sve ovo nespojivo sa onim Aleksandom, koga sam zavoleo kao kolegu i druga. Na osnovu onoga što je pričao i objavljivao, evidentno je da to nije bio onaj Aleksandar koga sam poznavao, već mladić koji ima ozbiljan problem i kome je neophodna stručna pomoć - kaže Igor Cicović.

On navodi da se sa Aleksandrom poslednji put video na takmičenju u Banjaluci.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

- To je bilo posle takmičenja u Rusiji i njegovog izbacivanja iz reprezentacije, a onda i Vazduhoplovnog saveza Srbije. Pretpostavljam da je to bio okidač svega. U Banjaluci smo primetili da sa njim nešto nije u redu. Pričali smo sa njim, ali naše savete nije prihvatao. Međutim, mi nismo bili kućni prijatelji i ja nisam poznavao njegovu porodicu da bih mogao da insistiram da se odmah i bez čekanja reaguje - kaže Cicović.


Slobodan Mitić navodi da se sa Aleksandrom dopisivao u četvrtak.
- Poznajem ga kao nekoga ko je dobar, ko nije agresivan i nasilan, pa mi je sve ono što je pisao na Fejsbuku bilo čudno. U četvrtak sam mu predložio da se vidimo, da porazgovaramo, mislio sam da bi mu značila topla ljudska reč. Rekao bih mu: “Stani, druže, prikoči, nema tog problema koji ne može da se reši”. Međutim, nismo stigli da se vidimo - kaže Mitić.

Na Fejsbuku se juče oglasio Zoran Minić, koji živi u Holandiji, a koji se predstavio kao Aleksandrov ujak.

Sa Fejsbuka

Sa Fejsbuka [ + ]

- Nije bilo autoriteta koga bi saslušao i poslušao, jednostavno, došlo je do raspada sistema zbog problema, a i zbog njegove naivnosti i lažnih prijatelja koji su se igrali sa njim i davali mu lažnu podršku. Aciki je hitno potrebno ozbiljno lečenje - naveo je Minić.


Cvetković, koji je uhapšen u petak, u više navrata na telefon jedne od Vučićevih saradnika, kako je “Alo!” pisao, slao je poruke koje su glasile: “Vučiću, kako spavaš kada se vratiš iz Brisela?” i “Podmetnuću 14 kilograma eksploziva u SNS i dići ću te u vazduh”. Policija je prilikom pretresa njegove kuće oduzela više telefona i laptop, u kojima su nađene pomenute poruke. Inače, ovaj bivši reprezentativac u padobranstvu, revoltiran nedavnim izbacivanjem iz reprezentacije, nedavno je na snimku koji je postavio na “Jutjub”, a koji je objavio i na Fejsbuku, rekao da je on “atomska bomba i da zbog njega može da padne Vlada”, a u više navrata je oštro kritikovao i Vazduhoplovni savez Srbije.

Inače, reč je o mladiću koji iza sebe ima više od 2.000 padobranskih skokova, važio je za jednog od naših najboljih padobranaca. Bio je i četvorostruki državni prvak, kao i prvak jugoistočne Evrope, a briljirao je i na smotri padobranstva u Dubaiju.

VSS: Neprimereno ponašanje


Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, navodi da Aleksandar Cvetković nije član reprezentacije i Vazduhoplovnog saveza od pre dva meseca.
- On se neprimereno i nesportski ponašao na takmičenju u Rusiji pre dva meseca i to je razlog zbog čega je isključen iz reprezentacije, a posle i iz Vazduhoplovnog saveza Srbije. Kasnije je pretio ljudima iz Saveza, pa i meni lično. Nisam ni slutio šta će posle toga biti i kojim putem je krenuo - kaže za “Alo!” Bulatović.

Odbijao da poseti lekara


Vlada Cvetković, predsednik Aerokluba Smederevo, čiji je član bio Aleksandar Cvetković, navodi da je Aleksandar drastično promenio ponašanje u poslednja dva meseca, kao i da je odbijao lečenje.
- Svi mi iz njegovog najbižeg okruženja, a to su pre svega roditelji, a zatim prijatelji i članovi kluba, primetili smo, naročito u poslednja dva meseca, da mu je neophodna pomoć. Međutim, on je odbijao stručnu pomoć. Sistem je, nažalost, takav da jedino dobrovoljno ili ukoliko napravi neki problem, odnosno incident može da ode na lečenje. Inače, reakcija državnih organa je očekivana i njihova dužnost je da provere sve pretnje - kaže Cvetković.

Poslednji komentari
  • biki Vreme: 15.12.2013 09:30h

    Cudo jedno kako ga uhvatili, pa on se nije ni krio, puko covek, eto to je !

  • pera Vreme: 15.12.2013 09:58h

    Bezi iz ove zemlje,ti bar mozes,imas kvalitete.Ja bih odavno,al nemam sposobnosti koje mogu proci preko.

  • jovan Vreme: 15.12.2013 10:57h

    Kom Aciki je potrebno hitno lecenje?

  • Deda Vreme: 15.12.2013 11:06h

    Za osudu su bilo kakve i kome pretnje. Možda je deran u pravu što se tiće Vazduhoplovnog saveza Srbije. To neće niko proveriti.

  • ДуЛе Vreme: 15.12.2013 11:24h

    Срамота је и јадно, да некога ко је против ове власти и ППВ одмах проглашавате лудим и шаљете у лудницу !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP