Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETNJE

Advokat u slučaju Azotara dobio pismo sa metkom i umrlicom!

Autor: S. Božinović | 10.06.2014 - 13:42:00h | Komentara: 0

- Dobio sam i usmene pretnje da će mi ''odseći glavu'' - izjavio je Petar Jelić koji brani Dušicu Matijašević (48), uhapšenu zbog sumnje da je oštetila "Azotaru" za više od 90 miliona dinara

Petar Jelić

Petar Jelić

Petar Jelić, advokat Danojle Matijašević(48) koja je sa još 11 osoba osumnjičena za učestvovanje u nelegalnoj prodaji regresivnog đubriva iz Azotare ’’Pančevo’’, danas(10.06) je borskoj policiji predao preteće pismo koje mu je stiglo na službenu adresu. U koverti je bio metak kalibra devet milimetara, umrlica i bela maramica sa oslikanom crnom ružom. Pismo sa identičnim sadržajem pre njega je dobila i osumnjičena Matijašević čiji se predmet vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu.


- Kada sam otvorio kovertu, ugledao sam metak, umrlicu i maramicu sa crnom ružom. Po žigu, pismo je poslato iz Ćuprije. Na umrlici je slovima isečenim iz novina pisalo ’’Zaboravi Danojlu, ili...’’. Verovatno da bi me što više uplašili, umrlicu su, takođe slovima iz časopisa, upotpunili rečima ’’sa dubokim bolom javljamo da je naš otac, suprug, sin i brat...’’. Sve sam predao policiji i podneta je krivična prijava protiv N.N. lica zbog ugrožavanja sigurnosti – kaže advokat Jelić.
Jelić kaže da je da je dobijao i usmene pretnje koje policija proverava.
- Preko posrednika mi je poručeno da ’’ćemo mu otfikariti glavu’’. Dobijao sam i sms poruke sa nepoznatih brojeva telefona. U njima je bila samo jedna reč ’’bummm’’ .

Azotara Pančevo


Danojla Matijaševićse nalazi u kućnom pritvoru i ima narukvicu. I njoj je pre desetak dana stiglo skoro identično preteće pismo sa metkom i maramicom, u kome na umrlici, slovima isečenim iz štampe, piše ’’zaboravi Dobričevo, ili...’’. I ona je sve predala policiji.

Petar Jelić

 
Da podsetimo, Matijaševićeva je do hapšenja bila vlasnica borske klanice ’’Polet plus’’ i Poljoprivrednog dobra ’’Dobričevo’’ kod Paraćina. Ona se sumnjiči da je posredstvom svoje klanice uzela 2.000 tona regresivnog đubriva preko negotinske i borske zadruge ’’Slatina’’ i ’’Ratar’’ koje su navodno bile samo fiktivni kupci. To đubrivo nije plaćeno zbog čega je Azotara pretrpela štetu od 29 miliona dinara.
Matijaševićeva je osumnjičena i da je od Azotare uzela 2.596 tona neregresiranog đubriva koje nije plaćeno, pa je šteta 62,7 miliona dinara.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP