Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOSOVSKA MITROVICA:

Advokat: Vraćanje Vujačića i Lazovića u pritvor je pravni skandal!

Autor: Beta | 30.05.2015 - 12:31:00h | Komentara: 0

Tim branilaca petorice Srba u procesu koji se vodi u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici, je odluku Apelacionog suda da se Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić vrate u pritvor nakon deset dana nazvao “pravnim skandalom”.

Sud presuda | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Apelacioni sud Kosova usvojio je juče žalbu specijalnog tužioca Kosova i ukinuo odluku Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici kojom su Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić ;pušteni da se brane sa slobode. Oni su sinoć posle 10 dana provedenih na slobodi sprovedeni u pritvorsku jedinicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.
Branilac Nebojše Vujačića, Žarko Gajić ; rekao je za Betu da je prvostepeno krivično veće imalo dovoljno argumenata i razloga da Vujačića i Lazovića
pusti iz pritvora da se brane sa slobode i da je ovakva odluka Apelacionog suda u najmanju ruku “neuobičajena”.
"Ovaj posao radim 20 godina, za mene je iznenadjujuća ; neuobičajena odluka da se posle puštanja iz pritvora, pritvorenik vrati po žalbi", rekao je Gajić i dodao da "nije dobio nikakvu odluku po žalbi tužioca koja će mu najverovatnije biti uručena posle vikenda".
Prema Gajićevim rečima jedino što preostaje odbrani jeste da "eventualno uloži vanredni pravni lek zahtev za zaštitu zakonitosti” za šta je potrebno vreme”.
"Da je postajala istinita sumnja u bilo koju radnju mog klijenta, on nikada ne bi bio pušten iz pritvora", rekao je Gajić i naveo da je po žalbi tužioca odluka Apelacionog suda Kosova koju je donelo veće sastavljeno od jednog Euleksovog i dvojice lokalnih sudija albanske nacionalnosti "trebalo da se donese mnogo ranije" jer je odbrana dala pravovremeno odgovore na žalbu.
On je podsetio da je u dosadašnjem procesu sudjenja saslušano preko 30 svedoka, čije su izjave nepouzdane, jer svoje  “ranije izjave na glavnom pretresu nisu mogli da potvrde”.
Vujačić koji je od 15 aprila,  2014. bio u kućnom pritvoru, da bi se ta mera 19. avgusta, iste godine preinačila u meru zatvorskog pritvora i Lazović koji je na tačno navršenih devet meseci provedenih u pritvoru su od odlukom Sudskog veća Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici 19. maja, pušteni da se brane sa slobode.
Protiv Vujačića i Lazovića podignuta je zajednička optužnica 11. avgusta, prošle godine kojom su optužena još trojica Srba: Oliver Ivanović, Dragoljub Delibašić i Ilija Vujačić, kojom im se stavljaju na teret teška krivična dela počinjena nad albanskim stanovništvom.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP