Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„STEČAJNA MAFIJA” UZVRAĆA UDARAC

Advokati tuže sudiju zbog poplave!

Autor: Ekipa Alo! | 10.12.2012 - 23:55:00h | Komentara: 2

Advokati su podneli krivične prijave protiv sudije Vojnovića. Advokatski tim optuženih u aferi „stečajna mafija” podneo je juče krivičnu prijavu protiv sudije Specijalnog suda Dušana Vojnovića, izjavio je advokat Marko Kljajević.

Voda uništila dokumentaciju „C marketa“: Advokat Marko Kljajević

Voda uništila dokumentaciju „C marketa“: Advokat Marko Kljajević | Foto: Miloš Perić

On je agenciji Beta rekao da je protiv sudije Vojnovića podneta krivična prijava jer je „falsifikovao deo sudske odluke” kojom se odlučuje o daljem toku vođenja tog postupka i jer ne donosi „rešenje o zastarelosti postupka kao organizovani kriminal”, kako su mu kroz dve pravosnažne i izvršne odluke naložili krivično veće i Apelacioni sud.


Advokati krivičnom prijavom sudiju terete i za uništavanje dokumentacije „C marketa“ u zgradi Specijalnog suda „navodnom poplavom”, kao i za to što odbrani nije dozvolio da izvede nijedan dokaz i jer nije odredio veštačenje, kroz koje bi se videlo da nema štete u građevinskom preduzeću „Rad“.

Kljajević je istakao i da su protivzakonite odluke predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarević i državne tužiteljke Zagorke Dolovac o odbacivanju zahteva za njihovo izuzeće, jer su same odlučivale o sopstvenoj stvari, a zakonom je propisano da se o tome odlučuje na sednici Vrhovnog kasacionog suda i Državnog veća tužilaca.

U procesu protiv „stečajne mafije” optužene su 33 osobe, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor „C marketa“ Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme „Ekoprodukt“ Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković i stečajni upravnik „Rada“ Miljko Živojinović.
Poslednji komentari
  • stojanicrade Vreme: 11.12.2012 00:20h

    Strašno je i zamisliti, da sud uništava a u isto vrme i rukovodioci C marketa, dokumentaciju pomenute firme. Čovek se ubio u zatvoru, C market otet od njegovih vlasnika, da bi sud mogao doneti presudu po zakonu, ne dozvoljava odbrani da iznese i jedan argument u korist optuženih.TE SUDIJE I DALJE RADE U PRAVOSUĐU, BRUKA I SRAMOTA ZA DRŽAVU SRBIJU!!!

  • Sos Vreme: 11.12.2012 00:49h

    E, Nata od sest, sedam, osam plata :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP