Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PLATILI DA SAZNAJU DA LI IM TREBA NOVA ZGRADA

Agencija za lekove bacila 3,4 miliona!

Autor: Radmila Briza | 16.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Verovali ili ne, Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), koja se bavi registracijom lekova i njihovom bezbednošću za građane Srbije, bila je rupa bez dna za arčenje državnih para za čiste gluposti!

Narodne pare troše  šakom i kapom

Narodne pare troše šakom i kapom | Foto: Profimedia

Oni su, osim automobila, veš mašine, opreme za kuhinju, renoviranja tuđeg magacina koji nikada nije mogao da postane njihov, i drugih „potrepština“ vrednih više od 68,5 miliona dinara, o čemu je “Alo!” juče pisao, „nabavili“ i potpuno nepotrebni info-pult i studiju izvodljivosti da procene da li im treba nova zgrada! Za to su iskeširali neverovatnih 5,16 miliona dinara, tvrdi izvor „Alo!“ blizak ALIMS-u.


- Kruna bahatosti pojedinaca u ALIMS-u je nabavka tog info-pulta, neke vrste virtuelnog šaltera, vrednosti 3.392,075 dinara, čiji vas softver vodi kroz poslovanja te institucije, njene sektore i delatnosti kojima se bave. To, međutim, uopšte nije dozvoljeno jer nijedan komitent ili posetilac ALIMS-a ne može i nema pravo da se šetka po zgradi i razgleda je, baš kao što je to u bolnicama, bankama i sličnim institucijama. Za tu ingenioznu „nabavku“ odmah se znalo da neće imati ama baš nikakvu upotrebnu vrednost! - tvrdi sagovornik „Alo!“ i dodaje da su zbog svega toga radnici ALIMS-a podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica Višem javnom tužilaštvu i Državnom revizoru.

- ALIMS je za kupovinu info-pulta zaključio ugovor 4.5.2011. godine sa jednom firmom u vrednosti od 3.392.075 dinara. U to vreme i za tu sumu mogle su da se kupe četiri takve mašine koje se inače koriste u javnim prostorima. I to nije sve! Samo dve godine ranije, ALIMS je platio 1,7 miliona dinara da sazna da li je im je potrebna nova zgrada! Angažovali su konsultansku kuću da to proceni.
Ali kao što možete da vidite Agencija je i dalje na istoj adresi - priča naš izvor dodajući da se i za taj “projekat” unapred znalo da, prema postojećoj regulativi, ALIMS nema zakonsku osnovu da finasira kapitalne projekte kao što je nova zgrada. „Alo!“ je juče pokušao da dobije odgovore od Gorana Kreclovića, bivšeg predsednika UOALIMS koji je tada obavestio nadležne o dešavanjima u toj ustanovi, ali se do zaključenja ovog broja nije javljao na svoj mobilni telefon.

ALIMS:Neka nadležni istraže!


ALIMS još nema saznanja o prijavi radnika koja se odnosi na rad prethodnih rukovodstava, a ne bi sada da komentarišu pojedinačne primere o kojima pišemo.
- U slučaju da zaista postoji potreba nadležnih organa da istraže navode prijave radnika, prepustili bismo njima da se bave takvim ispitivanjem - kažu u ALIMS i dodaju da je sadašnje rukovodstvo podnelo krivičnu prijavu u vezi sa poklonima članovima UO ALIMS, o čemu je „Alo!“ juče pisao.

Poslednji komentari
  • joca Vreme: 16.05.2015 11:09h

    Lopurde, ima nesto i posle ovog zivota, ne brinite...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP