Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZORAN STIJOVIĆ, BIVŠI OPERATIVAC SLUŽBE DRŽAVNE BEZBEDNOSTI

Agenti tajne službe i danas sede u Vladi!

Autor: Tanja Nikolić Đaković | 28.11.2013 - 14:17:00h | Komentara: 2

- Bio sam pomoćnik načelnika beogradskog centra za bezbednost DB, sve je prolazilo kroz moje ruke, davanje instrukcija za operacije. Neposredno sam bio odgovoran za istragu ubistva Ćuruvije 15 dana kada sam davao naloge o preduzimanju mera - tvrdi Stijović.

Zoran Stijović

Zoran Stijović | Foto: Dalibor Danilović

- Bio sam član najužeg kolegijuma beogradskog centra za bezbednost. Nas trojica svakodnevno smo obaveštavani o istragama ključnih akcija. Branko Jovanović, načelnik centra, Željko Rašeta, zamenik načelnika i ja. Biću konkretan. Krajem jula 2001, kada sam jednim delom vodio istragu ubistva Ćuruvije, predao sam u kancelariji Mijatoviću izjave dve radnice DB-a koje su u danu tog ubistva obavljale poslove sekretarica Milana Radonjića, tada načelnika Beogradskog centra DB-a, iz kojih se videlo gde se ko u kom trenutku nalazio i ko je s kim kontaktirao. Nikada neću zaboraviti Mijatovićevo nonšalantno ponašanje kada sam mu predao te dve izjave. Bio je kraj vikenda i rekao je da će sve biti u redu od ponedeljka, i da će on i Legija nakon toga pisati memoare - kaže Stijović u intervjuu u novom broju magazina NIN u kome je izneo i činjenicu da agenti tajne službe i danas sede u Vladi Srbije.
Kompletan intervju čitajte u NIN-u!
 
Poslednji komentari
  • Nikola Popovic Vreme: 28.11.2013 15:20h

    Sve mi je jasnije zbog cega SPO insistira na dosijeima i tajnim sluzbama.Cak su i stranku stavili u drugi plan kako bi ovo leglo kriminala i krvavih ruku neutralisali.Stranka je padala ali su neki pomaci ucinjeni.Sve ostalo zavisi od vlasti.

  • momazver Vreme: 29.11.2013 08:57h

    Za jednoga se zna jos od 1968.g, kada je uveo policiju na Univerzitet. Bio je sa studentima i kad je saznao kojim putem im tetkice dostavljaju hranu,to je OTKUCAO DB-u i ON ih je i predvodio za vreme upada,folirajuci se da i njega tuku.Danas jase stolicu u Skupstini,a svojevremeno je jahao -popa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP