Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Veliki uspeh

"Air Serbia" napravila profit od 2,7 miliona evra

Autor: Beta | 02.03.2015 - 11:38:00h | Komentara: 0

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je danas da je 2014. godine imala neto profit od 2,7 miliona evra i da su njeni prihodi u prvoj godini poslovanja bili 262 miliona evra ili za 87 odsto veći nego prihodi JAT.

Air Serbia avion

Air Serbia avion | Foto: Profimedia

Kako se navodi, ta kompanija je prošle godine prevezla 2,3 miliona putnika što je za 68 odsto više nego što je JAT prevezao 2013. godine, dok je popunjenost kapaciteta za prevoz putnika bila za tri odsto veća i iznosila 67 odsto.
"Er Srbija kargo" je 2014. godine prevezao 2.700 tona tereta, što predstavlja povećanje od 67 odsto u odnosu na rezultat JAT-a iz 2013.Er Srbija je 2014. godine proširila flotu sa 10 aviona Erbas i obnovila pet aviona ATR, a nova čarter-firma Aviolet prevezla je 90.000 turista.
Er Srbija naglašava da je prošle godine broj putničkih i teretnih destinacija uvećan za 16, tako da ih je sada ukupno 40, u 30 zemalja, a još 35 destinacija pokriveno je u saradnji s partnerima, od čega 11 sa Etihad ervejzom.
Letovi Er Srbije su u 78 odsto slučajeva polazili na vreme sa
aerodroma u Beogradu što je četiri procentna poena više u odnosu na JAT, piše u saopštenju.Prošle godine Er Srbija je zaposlila 40 pilota i 400 stručnjaka, a odeljenje tehnike 44 inženjera i tehničara za održavanje aviona na Aerodromu "Nikola Tesla".
Er Srbija ima više od 1.900 zaposlenih, uključujući i zavisna preduzeća Er Srbija ketering i Er Srbija graund servisiz. Er Srbija koja radi od 26. oktobra 2013, je u maju 2014. objavila poslednje godišnje finansijske rezultate bivšeg Jat ervejza koji je 2013. godine imao gubitak od 73 miliona evra.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP