Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TREĆA SRBIJA

Akcija pomoći narodu Novorusije

Autor: Tanjug | 04.02.2015 - 13:15:00h | Komentara: 3

Organizacija "Treća Srbija" danas je preko svoje Fondacije "Dostojanstvo" pokrenula akciju za prikupljanje humanitarne pomoći za ruski narod u oblasti "Novorusija" na istoku Ukrajine koji, osim ratnih strahota i razaranja, doživljava humanitarnu katastrofu i na ivici je gladi.

Predsednik fondacije

Predsednik fondacije "Dostojanstvo" Miroslav Ilić | Foto: trecasrbija.rs

 
Predsednik Fondacije "Dostojanstvo" Miroslav Ilić rekao je da je namenski dinarski račun otvoren u Sber banci, a da svaki Srbin koji uplati i stotinu dinara na njega podržava egzistencijalni opstanak ruskog naroda na području gde je vekovima živeo.
"Mi znamo šta znači vapaj ugroženog naroda koji se bori za dostojanstvo. U duhu srpskog gostoljublja i dobročinstva, mi se sećamo pomoći koju je ruski narod iako i sam nije imao mnogo slao Srbima u Krajini i Republici Srpskoj ratnih 90-tih. Koliko god svako pojedinačno uplati na račun 285-2211800000001-73 biće od velikog značaja", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.
Vladimir Danovič Zotov je u ime Vlade Novorusije zahvalio srpskom narodu na podršci koju pruža naporima ruskog naroda da se očuva u tom delu Ukrajine. On je naglasio da jedino što Rusi tamo žele jeste da prežive ovu hladnu zimu i da im je pomoć neophodna.
Zotov je ukazao da je grad Prvomajsk danas ono što je Lenjingrad bio nekad i da hiljade ljudi preživljava i održava golu egzistenciju uz dnevnu porciju od 250 grama hleba.
"Vlada Novorusije se obavezala da će sva pristigla sredstva iskoristiti da ispeče taj hleb. Mi možemo spasiti hiljade života na taj način. Vidite, džak brašna od 50 kilograma je 10 evra, ako je Vaša donacija i sto dinara od tog možemo ispeći šest kilograma hleba i podeliti 24 "porcije života" građanima Prvomajska", rekao je Zotov.

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović

Predsednik "Treće Srbije" Miroslav Parović je naglasio da je, uz humanitarnu dimenziju, cilj akcije i da kod građana Srbije podigne svest šta se stvarno dešava u Ukrajini.
"Kao što je srpski narod u Hrvatskoj bio izložen snagama neonacista, a onaj u BiH delovanju džihadista, tako je danas ruski narod u Ukrajini na udaru vojske koja ratuje pod nacističkim simbolima", ukazao je Parović.
On je naglasio da sama činjenica da predsednik Rusije Vladimir Putin nije prisustovao 70 godina od oslobađanja Aušvica, koji je oslobodila baš ruska Crvena armija ukazuje da savremena Evropa želi da revidira istoriju, a da Rusiju u Evropi i Srbiju na Balkanu učini odgovornim za sve ratove u prošlom veku.
"Novorusiji preti sudbina Republike Srpske Krajine i mi se molimo Bogu da se ona ne ponovi. Moramo biti uz njih", zaključio je Parović.
Poslednji komentari
  • Caka Vreme: 05.02.2015 11:08h

    Sve pohvale za akciju!!! Evo prilike da pokažemo ko smo i pomognemo! Hajmo ljudi!!!

  • Mina Vreme: 05.02.2015 15:53h

    Pomozimo braći u nevolji! Dobro se dobrim vraća i nikako drugačije! Podrška za akciju!

  • TsBs Vreme: 05.02.2015 15:58h

    Свака част Људи! У муци се познају јунаци!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP