Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZOBRAZLUK

Akciju spajanja ljubimaca i vlasnika prekinula inspektorka zbog kraja radnog vremena

Autor: zivotinje.rs | 22.05.2014 - 09:24:00h | Komentara: 3

U Koordinaciji sa Veterinom Beograd juče je organizovana ozbiljna akcija spasavanja ljubimaca koji su ostali zaključani u kućama i stanovima svojih vlasnika. Obrenovčani koji svoje ljubimce nisu evakuisali imali su priliku da dođu, donesu ključeve od objekta u kome se životinje nalaze i uz saglasnost ih predaju spasiocima kako bi ih oni doneli do punkta u Mislođinu. Akcija je funkcionisala odlično do jednog trenutka…

Poplave u Obrenovcu Foto: Dušan Milenković

Mnogo životinja je i dalje ugroženo... / Foto: Dušan Milenković

Gospođa iz Republičke veterinarske inspekcije shvatila je da je njeno radno vreme završeno i odlučila je da ide kući. Očajnih vlasnika koji su čekali je i dalje bilo, ali to nju nije zanimalo…
Gospođu nije interesovalo to što su ljudi, koji su ostali bez ičega, došli iz prihvatnih centara u nadi da će uspeti da dođu do makar jedine utehe u svemu ovome što ih je zadesilo - a to je živ ljubimac!
Ona je u hladovini sačekala da dođe kraj radnog vremena, a onda se spakovala i bez objašnjenja ostavila ljude koji su iznemogli stajali na punktu.
Moramo da napomenemo da je Veterina Beograd svoj deo posla odradila “muški”.
Oni su, zajedno sa vlasnicima gledali ženu koja se u kritičnim vremenima pakuje i odlazi. Svi su bili zatečeni… Radnici Veterine Beograd bili su voljni da rade do sumraka!
Navodimo da je ustanovljen protokol da se pisane izjave daju samo uz prisustvo inspektora iz Republičke veterinarske inspekcije, zbog čega je odlazak pomenute gospođe prekinuo i sabotirao celu akciju.
Naglašavamo da su neki vlasnici poslednje zalihe novca dali kako bi ih neko dovezao do punkta u Mislođinu. Da ne pominjemo brojne volontere koji su se dobrovoljno prijavili kako bi pomogli oko prevoza i smeštaja spasenih ljubimaca.
Kada je inspektorka okrenula leđa, na punktu u Mislođinu nastao je muk…
Zahvaljujemo se Ivanu Sočo, šefu kriznog štaba u Obrenovcu, volonterima, zapravo svim ljudima koji su svojim zalaganjem i neprestanim radom pomogli da akcija delimično uspe. Za njih radno vreme postoji, postoji samo problem koji treba rešiti.

Akciju nastavljamo, mi koji u ovom trenutku ne znamo šta je radno vreme…

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 22.05.2014 11:23h

    Sram je bilo.Zasto joj ime ne napisete?

  • Stef Vreme: 22.05.2014 11:30h

    Sram je bilo! Puno ih je koji se ponašaju kao da su nezamenljivi. Da se za propuste i nesavesno obavljanje posla dobijaju otkazi u državnim službama ne bi bilo toliko javašluka!

  • boban036 Vreme: 22.05.2014 13:30h

    TRAGOVI VAM SMRDE NECOVJESTVOM ...Inspektorki isteklo radno vreme,... u posti ne moze da primi uplatu za pomoc postradalima zato sto nije na svom salteru.... Pa zaista treba stati na put tim sitnim salterusama koje su umislile da su drzava i da im je dato da se izivljavaju na ljudima. A sve su to navodno predstavnici javnih sluzbi. Neka vas je SRAM !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP