Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODE JEMSTVO

Ako Mišković ne vrati pasoš ode mu 12.000.000 evra!

Autor: Novosti | 11.11.2014 - 08:26:00h | Komentara: 0

Od vlasnika "Delta Holdinga", njegovog sina i prvog čoveka "Nibens grupe" zatražene putne isprave. Ukoliko se neko ko je položio jemstvo ne odazove pozivu suda, ono će mu momentalno biti oduzeto. Đurašković donosi isprave. Vlasnik "Delte" juče je, navodno, bio na poslu

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Posebno odeljenje beogradskog Višeg suda naložilo je u ponedeljak Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delta holdinga", njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću, vlasniku "Nibens grupe" da vrate pasoše u sudski depozit.
Prema onome što nam je rečeno, oni treba da postupe po nalogu suda, čim ga dobiju. Nalog se, kako nam je objašnjeno dostavlja regularnim putem, kao i svi drugi sudski pozivi i čim bude uručen, sud će o tome biti obavešten. Pitanje je samo da li će se to desiti pre glavnog pretresa, koji je zakazan za 17. novembar ili posle njega.

Suđenje 17. novembra

Protiv Miroslava i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića, kao i još osam osumnjičenih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Sledeće suđenje je zakazano za 17. novembar, a do sada je više puta odlagano zbog dvomesečnog štrajka advokata.

Posle odluke Specijalnog suda, krajem oktobra, da im se vrate pasoši, Miroslav i Marko Mišković su otputovali iz Srbije, dok Đurašković nije. Stariji Mišković je u subotu viđen u Dubrovniku, pošto je nekoliko dana ranije otišao za Herceg Novi, dok je Marko, navodno, otputovao na Ibicu. Prema nezvaničnim informacijama, Miroslav Mišković je juče bio u Beogradu. Kako saznajemo, "najnormalnije je došao u svoju kancelariju u "Delta holdingu" i obavljao uobičajene poslovne aktivnosti". Ostaje da se vidi da li će oni i kada posle odluke Apelacionog suda vratiti pasoše.
Prema zakonu, ukoliko se neko ko je položio jemstvo ne odazove pozivu suda, ono će mu momentalno biti oduzeto. Sva sredstva se u tom slučaju uplaćuju na račun budžeta, dok se za optuženim raspisuje poternica i određuje pritvor.

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Krsto Bobot, jedan od branilaca Mila Đuraškovića, juče je za "Novosti" izjavio da će njegov klijent čim dobije nalog postupiti po njemu i u sud doneti pasoš.

- Mislim da nikakvih problema neće biti ni kad je reč o Miroslavu i Marku Miškoviću - kaže Bobot. - Prema Zakoniku o krivičnom postupku da bi neki sudski akt počeo da se primenjuje on mora da bude uručen. Kad se donese drugostepeno rešenje obaveza je da što pre dođu u sud.

U saopštenju Specijalnog suda navodi se da je vraćanje putnih isprava u depozit naloženo povodom odluke Apelacionog suda koji je u petak preinačio rešenje Specijalnog suda kojim je prethodno prema Miškovićima i Đuraškoviću bila ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave. Apelacioni sud je naložio da se ponovo oduzmu pasoši Miškovićima i Đuraškoviću i produžio im meru zabrane napuštanja zemlje za tri meseca, pošto je usvojio žalbu Tužilaštva za organizovani kriminal. Prethodno je predsednik sudskog veća u postupku protiv njih, sudija Vladimir Vučinić ukinuo meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave pošto je smatrao da je jemstvo dovoljna garancija da će se odazivati sudskim pozivima.

Miroslav Mišković položio je 12 miliona evra u gotovini, kao jemstvo da neće pobeći iz zemlje dok traje sudski postupak, dok su Marko Mišković i Milo Đurašković dali jemstvo u nekretninama u iznosu od 3,2 miliona evra, odnosno 3,7 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP