Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILENA VELJKOVIĆ, ŽRTVA SVINJSKOG GRIPA I LEKARSKE POVRŠNOSTI

Ako nastavim da kašljem, umreću!

Autor: J. Paunović - R. Briza | 06.03.2015 - 21:52:00h | Komentara: 1

“Mamice, dođi! Mamice, trebaš mi!”, uzalud moli dvo i po godišnji Matija, sin Milene Veljković (31) iz sela Krnjevo, kod Velike Plane, koja je prekjuče preminula u petom mesecu trudnoće, od svinjskog gripa na Infektivnoj klinici KCS-a.

Ne veruju šta ih je snašlo

Ne veruju šta ih je snašlo | Foto: Aleksandar Stanković

Njena porodica još ne može da veruje šta ih je zadesilo, jer je Milena od pojave prvih simptoma odlazila kod lekara, koji ju je vraćao, uz opasku da ima grip i da pije biljne čajeve i sirupe protiv kašlja.


- Milena je 22. februara dobila grip. Kašljala je i dobila visoku temperaturu, 39 stepeni. Njen muž Igor, moj sin, odvezao ju je u Hitnu pomoć u Velikoj Plani, gde joj je doktor rekao da ima grip i da uzima biljne čajeve i sirupe. Njoj nije bilo bolje. Sledećeg dana, ponovo ju je odveo tamo i oni su rekli da nastavi sa čajevima i sirupom. Trećeg dana, Milena odlazi u DZ Krnjevo i tamo je dobila isti savet. Narednog dana Igor ju je odvezao u Urgentni centar u Beogradu. Tamo su lekari saopštili da, pošto je trudnica, ne mogu da joj snimaju pluća. Rekli su da ima grip koji pogađa trudnice i da će kašalj trajati naredne tri nedelje - priča za “Alo!” Emilija Rakić, Milenina svekrva.

Prema njenim rečima, kada se Milena vratila iz Urgentnog rekla je nešto što ih je užasnulo:
- Ako nastavim da kašljem, ja ću umreti - kazala mi je ona. Ja sam joj odgvorila: Nemoj tako, dete, da pričaš. Kome ćeš da ostaviš svoga Matu? Ja sam mu baba, ne mogu da mu budem majka. Ona je ćutala. U četvrtak je otišla kod ginekologa da proveri bebino stanje. Bilo je sve u redu, ali joj je dao uput za bolnicu u Velikoj Plani, jer joj je bilo jako loše. I dalje je imala temperatura od 39 stepeni i taj užasni kašalj - priča uz jecaje Emilija.

Kako dodaje, iz Plane su je odmah poslali u Urgentni centar, odakle je hitno prebačena na Infektivnu kliniku.
- Pri prijemu ona je već bila u komi. Na Infektivnoj je provela šest dana i sedmi dan je umrla. Kako smo saznali, pre Milenine smrti, umrla je njena beba i lekari su planirali intervenciju, baš na dan kada je i ona umrla. Šta ćemo sad? Nema nam naše Milene! Koga da krivimo za to? Vodili smo je skoro svaki dan kod doktora. Niko nam nije rekao da ima svinjski grip! Šta će ovo malo dete koje sada spava? Mazi se sa mnom kao sa majkom. A zove je plačući da dođe - skrhana bolom priča Emilija dok čeka sina Igora da se vrati iz Beograda. Mileni je pre tri meseca umrla majka, a otac joj je jako bolestan. Radila je radila u policijskoj stanici u Lozoviku.

dr Miljko Ristić

dr Miljko Ristić | Foto: Goran Srdanov

Dr Miljko Ristić: Sve smo uradili!


Dr Miljko Ristić, direktor KCS-a, kaže za “Alo!” da je pokojna trudnica primljena u Urgentni centar, u petak u izuzetno teškom stanju.
- Urađena joj je reanimacija i priključena je na respirator. Hitno je prebačena na Infektivnu kliniku, jer se sumnjalo na svinjski grip. Urađen joj je bris grla i narednog dana je ustanovljeno da ima virus H1N1, odnosno tu vrstu gripa. Odmah je dobila “tamiflu”, koji je efikasan kod svinjskog gripa, ali ako se terpija započne na vreme. I pored intenzivnog lečenja, ona je, nažalost, preminula 3. marta. Tražili smo kliničku obdukciju i čekamo rezultate - kaže dr Ristić.

Poslednji komentari
  • polupismenismo! Vreme: 07.03.2015 06:38h

    Važno je da su jorgovankini,m. đurićevi,drecunovi,šutanovčevi ,đilasovi........ živi i zdravi. I da su po svim pitanjima pod staklenim zvonom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP