Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONTROLORKA UVREDILA TRUDNICU

"Ako si debela ne znači da si trudna!"

Autor: Blic | 03.06.2015 - 14:01:00h | Komentara: 12

- Supruga je predala kontrolorki ličnu kartu i rekla joj da piše kaznu pošto nije znala da i trudnice moraju da plaćaju prevoz. Na to joj je kontrolorka odgovorila “Ako si debela ne znači da si trudna”. Uvredila ju je i ponizila pred punim autobusom i zato smo je tužili - prepričava Danijel P. incidentnu situaciju koja se jutros oko 7.50 sati njegovoj supruzi B.P. (31) dogodila u autobusu na liniji 67.

Bus plus

Bus plus | Foto: Fejsbuk

- Supruga je imala 56 dinara na svojoj kartici, nije mogla da dopuni kartu jer ne postoji ta mogućnost na stanici kod "Holidej ina" na kojoj je ušla. To je i rekla kontrolorima kad su joj tražili kartu. Međutim, oni su počeli da joj prete komunalnom policijom iako im je supruga predala već dokumenta i kazala da joj napišu kaznu. Dok su joj pisali kaznu supruga je ukazala i na činjenicu da je trudna i žuri na posao kao i da ima informaciju da trudnice ne plaćaju kartu. Takođe, je naglasila da će dostaviti potvrdu o tome da je trudna - priča Danijel P.

Međutim, kako kaže, tada je supruga doživela još veću neprijatnost.
- Jedna od kontrolorki joj je rekla da to što je, citiram, "debela" ne znači da je trudna. To je izazvalo veliki šok, razočarenje u sugrađane, Bus plus kontrolore, sistem gradskog prevoza i ogroman stres i rizik po zdravlje moje trudne supruge - naglašava Danijel.

Ogorčeni suprug ističe da je "njegova porodica veliki protivnik neplaćanja gradskog prevoza".

- Ali u određenim okolnostima nije moguće dopuniti karticu jer ne postoji podrška na određenim lokacijama. Takođe napominjem da je supruga želela da plati kaznu, da su joj tražili ličnu kartu i da je legitimisana od strane kontrolora. Zašto se u tom slučaju preti komunalnom policijom, vređaju sugrađani i javno ponižavaju - pita se Danijel.

Zbog tog ispada Danijel i supruga su odlučili da tuže kontrolorku i zahtevaju da se kazna poništi.

- Smatramo da je bahato ponašanje osobe koja je kontorlisala sramota za sve nas, udar na porodicu, rađanje dece u našoj zemlji i zdrav razvoj društva. Zbog činjenice da je supruga trudna, stresa i rizika za zdravlje i trudnoću i nedopustivog ponašanja kontrolora zahtevamo da se prijava poništi. Možemo dostaviti i potvrdu da je supruga u drugom stanju - kaže Danijel i dodaje da je "bahata kontrolorka supruzi dala službeni broj".
Poslednji komentari
  • trudnica Vreme: 03.06.2015 15:01h

    Ruzan je komentar kontrolorke, ali trudnica je trebalo da zna da ima pravo na besplatnu kartu uz uslov da je uzela tu povlasticu u GSP.

  • nina Vreme: 03.06.2015 17:17h

    I sta ce biti kontrolorki? Znate, treba biti i ljubazan sa strankama, ako neko vec radi sa ljudima. Ali, i nasi kontrolori smeju sve! Oni su vlast iznad svake vlasti, policija nad policijom! Trebalo bi kontrolorki dati otkaz zbog neljubaznosti, sram je bilo. Ja inace redovno placam prevoz, tako da o nekoj pristrasnosti nema govora

  • penzioner Vreme: 03.06.2015 18:12h

    Dosli smo do situacije da za par desetina dinara neko uzima pravo da vas vredja i ponizava! Pobesnela horda polupismenih degenerika uzima za pravo da gradjane vredja i da se na njima izivljava! os kad pozovu i one lazne policajce sa dva razreda osnovne skole, to je tek katastrofa!

  • moja perspektiva Vreme: 03.06.2015 18:26h

    Ja sam radila u kontroli i necu podrzati zenu koja tvrdi da je trudna. Kontrolori nisu ni doktori niti ih interesuju privatni problemi ili bilo sta sto nema veze sa njihovim poslom. Trudne zene imaju pravo na kartu koja nosi oznaku B12 i to je besplatan prevoz za vreme trudnoce, ne vidi problem gde je kontrolor postupio lose prema zeni koja TVRDI da je trudna a ima karticu koja se dopunjuje. Ako se iole za to da se karta placa onda vodite racuna o istim a ne kad je gusto da kazete znate mi smo protiv sverca. Muka mi od tih svih ljudi, hvala Bogu pa nisam vise tu. pozdrav

  • boco Vreme: 03.06.2015 19:45h

    dobro da je nije streljala sta misli ako je kontrolrka da joj je sve dozvoljeno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP