Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODIGNIMO SVEST

Ako sutra vidite roze kolonu u Knez Mihailovoj - tapšite!

Autor: | 17.10.2014 - 11:45:00h | Komentara: 0

18. oktobra iz Knez Mihailove ulice u Beogradu sa početkom u 13 časova i ove godine krenuće tradicionalna roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke u okviru kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ koju već drugu godinu organizuju kompanija Avon, Fond B92 i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Beograda.

dojka

Redovni pregledi su najbolja šansa protiv raka dojke| Foto: Shutterstock

Roze šetnja 18. oktobra u Beogradu, uz podršku brojnih stručnjaka, javnih ličnosti i pre svega pobednica ove teške bolesti, poslaće snažnu poruku podrške i poziv svim ženama u Srbiji da redovnim kontrolama mogu preventivno da deluju na ovu opasnu bolest.
Šetnju će otvoriti simbolična polumaratonska staza dužine 21 metar i 95 centimetara kojom će zahvaljujući saradnji sa portalom trčanje.rs potrčati hrabri muškarci u roze štiklama da pošalju jedinstvenu poruku koliko je podrška svih nas ključna u borbi protiv raka dojke.
Istog dana u Knez Mihailovoj u periodu od 11 do 16 časova, biće postavljeno stručno savetovalište u saradnji sa Institutom za Onkologiju i Radiologiju Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi sve naše sugrađanke dobile informacije o samopregledu i načinima prevencije raka dojke, dok će se na humanitarnom bazaru na otvorenom predstaviti brojne organizacije i udruženja u okviru NALOR-a.
Cilj kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ jeste da podigne svest o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv raka dojke, kao i da podrži preventivne i programe psihosocijalne pomoći ženama i njihovim porodicama koje sprovode udruženja Nacionalne asocijacije obolelih od raka (NALOR) u Srbiji. Sredstvima prikupljenim u okviru kampanje podržaće se pokretanje programa psihosocijalne podrške ženama i njihovim porodicama koje se suočavaju sa dijagnozom raka dojke.
Pozivamo Vas da svojim učešćem u roze šetnji i dešavanjima 18. oktobra podržite borbu protiv raka dojke i pomognete nam da ženama Srbije prenesemo poruku da se protiv raka dojke možemo uspešno boriti.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP