Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ, PRAZNIČNI INTERVJU

Ako Ustavni sud obori sporazum, pada Vlada!

Autor: Milica Dakić | 04.05.2013 - 11:01:00h | Komentara: 19

Imamo sve mehanizme ovoga sveta da sprovedemo implementaciju briselskog sporazuma, ali želja nam je da razgovaramo i dogovorimo se s našim narodom. Kratki su nam rokovi, vreme curi i Srbi sa severa Kosova moraju znati da cela Srbija zavisi i od njihovih postupaka, a ne samo naših, i nećemo dozvoliti da zbog bilo čije neodlučnosti upropastimo šansu za napredak ili modernizaciju, poručuje u velikom uskršnjem intervjuu za „Alo!“ Aleksandar Vučić, vicepremijer Vlade Srbije. Ocenjujući domete nove vlasti, Vučić ističe da se ona trudi da suštinski promeni estradnu politiku svojih prethodnika i naglašava da se on ne budi niti uspavljuje sa pevačicom Severinom, poput Borisa Tadića, već se bori za interese svog naroda i države.

- Naša pozicija je teška, ali ćemo rešenje naći, u to budite uvereni. Teško je tu žabu progutati, ali bolje da je progutate što pre nego da je gledate sve vreme, jer će nam kasnije biti sve teže.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Lana Silvar Dominić

ALO: Nalazimo se u situaciji da nam se u Briselu nudi loš plan implementacije, Srbi sa severa odbijaju da išta primene... Gde je rešenje?
- Već danima unazad sam znao da lideri sa severa neće prihvatiti referendum. Svima treba da bude jasno da je sporazum potpisan, prihvaćen i kao takav mora da se primeni. S jedne strane ljudi iz međunarodne zajednice moraju da znaju da će se implementirati ono što je potpisano, a ne ono što su neki želeli da uđe u sporazum, a nije ušlo. S druge strane, Srbi sa severa, kojima je jasno da je većina i građana, političkih partija i onih u koje imaju najveće poverenje na strani sporazuma, moraće da prihvate ono što je potpisano, a ne ono što bi neki drugi želeli da sprovedu kroz taj sporazum. 
ALO: Kakva je dinamika primene sporazuma, šta se od nas očekuje do juna?
- Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu svakako moramo. Pitanje je i kada ćemo da počnemo. Znate, dobijete neki nacrt plana implementacije koji nema veze s onim što piše u sporazumu. Ne znam kako to misle da urade, jer mora da se primeni ono što piše u sporazumu. Taj plan je “non pejper”, on ne postoji, to je albanska želja, kao i mnoge koje nisu ušle u sporazum.

ALO: Koliko ste lično uključeni u pregovore u vezi sa implementacijom? 
- U sve poslove male važnosti, gde nije ogroman broj kamera i gde nema velike slave, obavezno me uključe, tamo gde mora da bude gore, onda tu zovu Đuku (smeh).
ALO: Koji su dalji koraci vlade?
- Sedmog maja naš tim za implementaciju odlazi u Brisel, a tada je i novi sastanak sa Srbima sa severa. Prvo su govorili o referendumu, onda su se iznenadili kada sam to prihvatio, pa se povukli jer su shvatili da ne mogu da dobiju. Sad kažu da hoće mišljenje Ustavnog suda da bi dobili na vremenu. Ako taj sud bude rešio onako kako oni ne žele, reći će da više nije važan ni Ustavni sud i da hoće izbore, a ja ni tu neću ustuknuti.  

ALO: Šta ćete učiniti ako Ustavni sud kaže da je sporazum protivustavan?
- Mi ćemo poštovati svaku odluku suda, ali u tom slučaju svi moramo iz vlade da izađemo, jer bi to značilo da smo se ponašali protivustavno.
 

U štampanom izdanju pročitajte šta Vučić ima da kaže o Severini, kući u Boleču...

Poslednji komentari
  • olja Vreme: 04.05.2013 11:55h

    Svaka cast Vucicu! Odlucan, hrabar I nesebican!!!

  • jakono Vreme: 04.05.2013 12:04h

    G-dine Vucicu, drzimo Vas za rec!!! Nemojte posle da bude pa nisam ja to rekao, novinari lose preneli izjavu itd.

  • Nikola Vreme: 04.05.2013 12:08h

    Samo napred Vučiću,dosta je bilo ucenjivanja od strane ovih profitera sa severa Kosova.

  • vera Vreme: 04.05.2013 13:10h

    Nemam poverenja u ustavni sud. Tu sede isto vasi ljudi. Prema tome ne dramite kada znate da ustavni sud briselski sporazum nece oboriti.

  • Steva Vreme: 04.05.2013 13:15h

    Kakav je osećaj,kada se Vlada ucenom štiti.Čiji je Ustavni sud Srbije?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP