Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ ZATRAŽIO SMENU NEMANJE TOMOVIĆA

Alavi direktor mora da leti iz „Laste“!

Autor: R. Ć. | 23.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je juče da Nemanja Tomović odmah bude smenjen sa mesta zamenika generalnog direktora „Laste“. Tomović, inače član gradskog odbora SNS-a, na čiji predlog je i došao na mesto izvršnog direktora za tehniku, nabavku, održavanje, investicije i razvoj, na spisak za „hitnu“ smenu je dospeo, posle pisanja „Blica“ o njegovom rasipničkom ponašanju i razbacivanju novca ovog preduzeća.

Rasipnik: Tomović

Rasipnik: Tomović

U „Lasti“ juče nismo uspeli da dobijemo zvaničan komentar povodom ovog slučaja, ali nam je potvrđeno da je za popodne bila najavljena sednica Nadzornog odbora. Međutim, niko zvanično nije unapred želeo da potvrdi da li je smena Tomovića na dnevnom redu te sednice, ali je Zoran Babić, predsednik Nadzornog odbora, za „Blic“ potvrdio da će tokom sedmice biti održan sastanak tog tela i da će zamenik generalnog direktora „Laste“ biti glavna tema. U prilog tome, idu i najave da je Vučić još juče ujutro dao nalog da Tomović u toku dana bude razrešen direktorske funkcije.


Za prva tri meseca svog direktorovanja, kako je objavljeno, Tomović je potrošio čak 400.000 dinara na reprezentaciju, a očigledno je da je imao i dobar apetit, pa je za samo pet dana u jednom beogradskom restoranu olakšao firmu za dve prosečne srpske plate, odnosno za 86.000. Iako prima platu od 260.000 dinara Tomović se, naveo je list, mnogo češće hvatao za džep sa firminom karticom kojom je plaćao hranu, piće, ali i vozikanje službenim i privatnim automobilom.
Do računa o troškovima, kako se navodi, došli su sindikati, a na osnovu toga se vidi da je biftek omiljeno jelo ovog direktora, čija je cena u proseku 1.000 dinara „nekad u sosu od gorgonzole, a nekada sa čilijem“.

Dobru hranu, Tomović je voleo i da zalije dobrim vinima, i to po ceni od 2.000 dinara. Sindikati su potvrdili da je, pored vožnje službenim automobilima zamenik direktora „Laste“ često tankovao gorivo i u lični auto.
Poslednji komentari
  • VELIKA JE MACKU GOVEDA GLAVA! Vreme: 23.07.2014 09:26h

    Nemojte molim Vas da spominjete sindikate .Danasnji lideri sindikata u svim firmama su barabar kao direktori. Ako im ne uplacuju sta traze ruse direktora i lobiraju za novog sa kojim su sve dogovorili, znaci u detalje , do toga kada da izadu na strajk. Ambijent u drzavi je takav da strucnjaci i profesionalci nemaju sta da traze. Jedan covek nemoze nista da uradi, pa ni Vucic. Razgovorom sa Bekom i Kosticem , pristanak na Bajatovica i prica da nemamo strucnjake potvrduje da nema ambijenta za stucnjake. Svi koji nesto znaju i mogli bi doprineti boljitku nemaju pristupa nicemu i niko ih ne vidi. I veliko clanstvo SNSa se nepita nista niti ih ko zove.Tako je radio i Tadic. SPS je interesna druzina koja vesto manipulise i funkcionise. Zao mi je sto gledam propast firmi i radnika...

  • sima Vreme: 23.07.2014 09:41h

    Ako je sve ovo tacno, lepo sve da vrati pod hitno, i da odgovara. druge nema.

  • Vesna Janković Vreme: 23.07.2014 10:55h

    Bravo za gospodina Vučića! Sada se vidi ko je za reforme i za uvpđenje reda u državi. Mislim da će mnogi bahati funkcioneri morati da se odreknu luksuza i privilegija. Verujem da će im biti bolno. Potrebno je da se prijavi svako ko nenamenski troši državni novac. Na ovaj način postigle bi se neverovatne uštede budžeta. naravno, treba ukinuti korišćenje službenih vozila van radnog vremena. Podržavam Premijera u borbi za bolju Srbiju i srećnije građane

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP