Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEJAN MILOŠEVIĆ, ODBORNIK URS-A, POTVRDIO PISANJE ALO!

Albanci kupili već 50 imanja u Kuršumliji

Autor: S. Đ. | 23.07.2013 - 23:35:00h | Komentara: 28

Bogati Albanci sa Kosova do sada su u tajnosti kupili oko 50 napuštenih imanja u opštini Kuršumlija i, ako sa tom praksom nastave, Srbi će u toj opštini uskoro postati manjina, upozorava za “Alo!” Dejan Milošević, odbornik Ujedinjenih regiona Srbije u lokalnom parlamentu.

Srbi će u Kuršumliji uskoro postati manjina: Dejan Milošević

Srbi će u Kuršumliji uskoro postati manjina: Dejan Milošević | Foto: Ljubiša Mitić

On je potvrdio saznanja našeg lista da kosovski Albanci sve učestalije kupuju nekretnine po centralnoj Srbiji, o čemu je “Alo!” juče pisao, ali smatra da uzimanje srpskog pasoša, koji im garantuje bezvizna putovanja, nije jedini razlog zainteresovanosti Albanaca za imovinu naših građana.


- Oni na taj način intenzivno rade na ostvarivanju ideje o velikoj Albaniji, koja predviđa granice sve do Niša. Zato nameravaju da od Kuršumlije naprave svoju opštinu poput Bujanovca ili Preševa, pa godinama unazad u tajnosti kupuju imanja po napuštenim selima.
Prodaju im ih Srbi koji su se odavde odavno iselili mahom zbog siromaštva, pa im znači svaki evro koji dobiju od Albanaca - rekao je Milošević, koji je do prošle godine bio zamenik predsednika opštine Kuršumlija. On objašnjava da kupoprodaju uglavnom organizuju advokati i raseljenici sa Kosova, koji za Albance pronalaze prodavce srpskih imanja, ali sumnja da su Albanci pri toj trgovini imali pomoć i pojedinaca iz policije, suda ili katastra.

- Neko je te kupoprodajne ugovore morao da im overi, a priča se da su za te usluge plaćali i do 5.000 evra po osobi. Na taj način je do sada prodato oko 50 imanja, reč je o ozbiljnom kriminalu i, ako država ne reaguje, za 10 godina će u Kuršumliji biti više Albanaca nego Srba - upozorava Milošević, koji dodaje da je na ovaj problem lično ukazivao Vladi Srbije u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. Iz opštine Kuršumlija juče nije bilo komentara ovim povodom, a o saznanjima MUP-a Srbije na istu temu takođe nam još nije stigao odgovor.
Poslednji komentari
  • mika Vreme: 24.07.2013 00:53h

    Pa mi sami sebe unistavamo. Svi su alavi na pare, a ne znaju da se pare spiskaju ko nista i posle nemaju ni pare ni imanje. Srbi, ocete li skontati da pare nisu nikakva vrednost?

  • Анастасије Вукобрадовић Долц Vreme: 24.07.2013 01:01h

    Србија је слаба земља, са слабим органима, са слабим државницима и политичарима, са слабим Уставом и законима, са слабим народом српским.

  • goran Vreme: 24.07.2013 01:05h

    Da, mora da su opet krivi raseljeni sa Kosova...hahah...smešno do suza, Niko ništa kupiti ne može dok se to što se kupuje ne ponudi na prodaju. Dakle sve je jasno. Pitanje je mnogo kompleksnije od onoga što ovaj čovek piše.

  • Neša Vreme: 24.07.2013 01:27h

    Davno je Duško Radović rekao svi smo mi potomci izdajnika sa Kosova. Sve što je vredelo u ovoj nesrećnoj Srbiji, izginulo je tokom mnogobrojnih ratova! Ostalo je ovo malo nas, spremnih, da za šaku evra prodamo i "poslednji kamen zemlje Srbije"! Ili da pobegnemo odavde što dalje. Ima tu i svetla tačka! Neće biti potomaka da nas kunu! Tužno ali, jbga!

  • AleksandarVeliki Vreme: 24.07.2013 07:53h

    pa zar po zakonu i ustavu nije zabranjena prodaja zemlje strancima!???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP