Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UŽAS

ALBANCI NAPADAJU SRBE NA KOSOVU: Udarili na crkvu, upalili zastavu Srbije i na njoj razvili barjak Velike Albanije!

Autor: | 15.10.2014 - 11:03:00h | Komentara: 2

Petnaestak minuta po prekidu fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, dogodio se napad nepoznatih lica na Parohijski dom u srpskom delu Orahovca.

Albanski  navijači  ne mogu u Beograd!

Kako je javio radio Kontakt plus, trojica albanskih mladića, uz povike “Albanija, Albanija”, prošla su srpskim delom grada, razbijajući usput staklene flaše piva o zidove srpskih kuća, a najviše na trgu ispred crkve “Uspenje Presvete Bogorodice”, gde su pocepali srpsku zastavu, koja je bila okačena na jednoj od bandera u centru srpskog dela grada.
Oni su zatim kamenom, ovećih dimenzija, gađali prozor Parohijskiog doma, pogodivši sobu u kojoj se, u trenutku napada, nalazila popadija sa svoje dvoje maloletne dece.
Na sreću, tokom napada, niko od članova porodice orahovačkog paroha jereja Srđana Jerinića, nije povređen.
Napadači su istovremeno na zidu napuštene i oronule srpske kuće, koja se nalazi preko puta Parohijskog doma, okačili zastavu Velike Albanije, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.
Radio Kontakt plus navodi da su srpski građani, koji žive u blizini Parohijskog doma i koje su uznimirili povici albanskih mladića, lomljava stakla i vrisak sveštenikove dece, izašli na ulicu i nedugo zatim prisustvovali uviđaju Kosovske policije, koja je po dojavi izašla, da bi na licu mesta obavila uviđaj.
Dok je trajao uviđaj i dok su srpski građani pokušavali da umire i ohrabre uznemirane članove sveštenikove porodice, nekoliko albanskih mladića, iz porodica koje su se, kupovinom srpskih kuća, doselile u srpski deo grada, prišlo je posmatralo uviđaj.
Jedan od njih, koji praktikuje da u večernjim časovima šeta svoja dva velika psa po srpskim ulicama, hteo je sa svojim psima da prođe ulicom baš u trenutku kada je Kosovska policija vršila uviđaj, prikupljajući dokaze napada (deliće polomljenog stakla, albansku zastavu, stakla od polomljenih pivskih flaša, kamen i dr.), kad ga je jedan od kosovskih policajaca, repetirajući pištolj, primorao da se vrati nazad.
Srpski građani, koji su po navici očekivali tenzije i provokacije Albanaca zbog fudbalske utakmice visokog rizika između Srbije i Albanije, ipak je iznenadio i uznemirio napad na porodicu sveštenika Srđana Jernića, koji smatra da je ovo napad na njega i njegovu porodicu, a ne na verski objekat, jer da su napadači hteli da napadnu i oštete zgradu Parohijskog doma, polomili bi, kakao je rekao, stakla na lokalu donjeg sprata, a ne bi gađali jedini ostvetljeni prozor zgrade.
Poslednji komentari
  • Пера Vreme: 15.10.2014 12:33h

    Величање нереда, подстрек мржње, увреде, спремност на убиство, одсуство љубави према човеку и друго јесу оличење појединаца, дословно сваког ко се окупља у то име. Зато, не може се сматрати народом и људима неко ко те недостатке човечности спроводи у дело. Данас, када би свест човека требала бити на много вишем нивоу од дивљаштва, ипак се то дешава. У сваком житу има кукоља. Али прећутати, допустити, свакако је одговорност и на онима који немо посматрају. Докле ће нељуди учествовати у креирању некаквих лажних вредности? Не може и не сме бити дуалитета, једна је мера, мера љубави.

  • aleksandar Vreme: 16.10.2014 20:14h

    Ipak ona iz '85-te......vrh vrhova... neponovljivo....ako moram da biram izmedju ove "prave" parade i one za "pojedine".....naravno ....danasnja.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP