Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GOSTI IZ TIRANE NA LUDAČKI NAČIN IZMENILI PLAN BORAVKA U BEOGRADU

Albanci napravili haos srpskoj policiji!

Autor: D. J. BUŽIĆ | 14.10.2014 - 07:58:00h | Komentara: 5

Fudbalski savez Albanije nastavlja sa „hladnim ratom“!

Fudbaleri Albanije

Protivteroristička jedinica je ispratila Albance sa aerodroma 

  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:
  • Fudbaleri Albanije | Foto:

Specijalci pročešljali i obezbedili hotel „Metropol”, a onda ih je u 8.30 iz Saveza
Albanije sačekao šok - „znate, mi bismo da spavamo u ‘Kraun plazi’”... I pored
svega, bezbedniji su ovde nego u Tirani

Gosti iz Tirane i dalje prave iznenađujuće i nelogične poteze, čime svesno ugrožavaju sopstvenu sigurnost u našoj prestonici, ali time dovode u pitanje i bezbednost građana Srbije.

Svega tri sata pred dolazak na Aerodrom „Nikola Tesla“, „crni orlovi“ su u potpunosti promenili najavljeni pravac kretanja i već ranije utvrđeno mesto boravka. Srpski specijalci su dan ranije pročešljali i obezbedili „Metropol“, a osoblje hotela je već pripremilo sobe i obroke za oko 100 predstavnika sportske delegacije, uključujući tu i reprezentativce i stručni štab. U ponedeljak, u 8.30, Albanci su naprasno odlučili da promene mesto boravka tokom dvodnevne posete Beogradu i našim bezbednosnim strukturama saopštili - „znate, mi bismo da promenimo mesto spavanja, hoćemo u ‚Kraun plazu’“.

Fudbaleri Albanije

„Halo, Tirana, Beograd zove“: Fudbaleri Albanijepo dolasku na surčinski aerodrom

Fudbaleri Albanije

Gosti iz Tirane oštetili „Metropol”
Čelnici hotela “Metropol” nisu mogli da sakriju razočaranje odnosom već najavljenih gostiju iz Tirane.


- Činjenica je, naprasnim otkazivanjem već bukiranih soba i čitavom pripremom koja iziskuje dolazak 100 gostiju, predstavnici Albanije su nam naneli znatnu materijalnu štetu. Jako neozbiljno s njihove strane što su nam otkazali kada je za to već uveliko bilo kasno. To da li ćemo ih tužiti zavisi od našeg menadžmenta, ali koliko znam istovremeno su rezervisayli još dva-tri hotela - rekao je za “Alo!” zaposleni iz hotela “Metropol” koji je insistirao na anonimnosti.V. N.

Oko stadiona

3.500 policajaca

Na dan utakmice oko stadiona Partizana i na prilaznim mestima biće angažovano čak 3.500 pripadnika policije. Pojačane će biti kontrole na granici i prelazima sa Kosovom kako ne bi došlo do “ilegalnih” ulazaka u Srbiju. Ilegalnih jer je navijačima Albanije, posle preporuke UEFA, zabranjen dolazak u Srbiju.

U tom trenutku je nastao pravi haos među pripadnicima naše policije. Sad se iz centra grada trebalo pregrupisati na Novi Beograd i sve bezbedonosne pripreme za kratko vreme obaviti ispočetka.


- Napravili su nam dodatni posao, ali smo se brzo prilagodili novonastaloj situaciji. Nikome nije jasno šta to rade, kao da priželjkuju incidente, ali ćemo, siguran sam, mi svoj posao obaviti bez mrlje. Nikome neće faliti dlaka s glave - rekao je za „Alo!“ izvor iz policije.

Fudbaleri Albanije

I zaista, odmah po dolasku Albanaca na surčinski aerodrom, policija je bila na svakom koraku. Dva autobusa su do hotela „Kraun plaza“ ispraćena u pratnji džipova, kombija i policijskih vozila sa rotacijama. Na autoputu nije zabelež nijedan incident, kao ni kasnije tokom dana kada su gosti boravili u Humskoj na konferenciji za štampu i na treningu stadiona Partizana.

Na Kosovu i Metohiji rođeno

13 fudbalera selekcije Albanije!


Promene u timu su do početka utakmice moguće, tako da bi vrlo lako moglo da se desi i da startnih 11 igrača Albanije čini čak osmorica fudbalera koji su rođeni na Kosovu i Metohiji.

Albanci

Iz Albanije 23 novinara


Među brojnim predstavnicima medija, večeeras će se na stadionu Partizana naći i 23 albanska novinara, među kojima i jedna ekipa najgledanije tamošnje televizija - “Top chanel”.

Istorijat


Pod imenom Srbija, nismo igrali sa Albanijom. Jugoslavija jeste četiri puta. „Plavi“ imaju četiri pobede, a jedan meč je završen nerešeno. Gol razlika je - 13:4.

Ima još karata


Najjeftinije ulaznice su za južnu i severnu tribinu i košaju 300 dinara, bočni delovi istoka i zapada su 800, a centralni 1.000 dinara. Blagajna u Humskoj radi i danas od 10 sati do početka utakmice.
 

Gosti moraju da vrate karte


Predstavnici FS Srbije su još na Aerodromu „Nikola Tesla“ zatražili od gostiju da vrate 1.125 ulaznica, ali su taj zahtev čelnici FS Albanije odbili. Tačnije, poručili su: „Nisu nam karte ovde... Videćemo kasnije“. Nešto kasnije, FSS je doneo odluku da pomenute ulaznice postanu nevažeće!

Čuvaj se zatvora!

Policija je najavila da će zbog svakog neprimerenog gesta prema gostima, poput potencijalnog paljenja albanske zastave (što se ranije dešavalo), svaki izgrednik momentalno završiti u zatvoru u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.


Kladionice na našoj strani


Predstavnici FS Srbije su još na Aerodromu „Nikola Tesla“ zatražili od gostiju da vrate 1.125 ulaznica, ali su taj zahtev čelnici FS Albanije odbili. Tačnije, poručili su: „Nisu nam karte ovde... Videćemo kasnije“. Nešto kasnije, FSS je doneo odluku da pomenute ulaznice postanu nevažeće!

Etkinson deli pravdu


Martin Etkinson (43), jedan od najiskusnijih sudija Premijer lige, deliće pravdu večeras u utakmici Srbija-Albanija, odlučila je UEFA. Etkinson je suđenjem počeo da se bavi kada je imao svega 16 godina, a već do 1998. godine našao se na listi arbitara za engleski Čempionšip. Premijer ligu sudi od 2005. godine, a reprezentaciji Srbije i srpskim klubovima do sada nije sudio. Pomoćnici će mu biti Majkl Malarki i Stiven Čajld.

Prenos na RTS1

Kao i obično kada igra naš nacionalni tim, prenos utakmice će biti na RTS1

Albanci

Biznismen sa Kosova ne žali para

Besnik časti milion evra za pobedu nad Srbijom!

Besnik

Ima se, može se: Albanski biznismen stimuliše „crne orlove““

Fudbaleri Albanije sada imaju dodatni razlog da jure pobedu u večerašnjem duelu sa Srbijom. Naime, Besnik Benz, biznismen sa Kosova, obećao je da će častiti albanske fudbalere sa milion evra ukoliko večeras pobede „orlove“ na stadionu JNA.


- Država koja je učinila veliki genocid i masakr nad našim narodom u prošlosti sada ne dozvoljava našim navijačima da prisustvuju jednom sportskom događaju. Zbog toga, obećavam da ću u slučaju naše pobede uplatiti premiju od milion evra i u isto vreme pozivam druge privrednike da me podrže, kao i navijače u meču protiv Srbije - rekao je Benz za „Gazeta Šćip“.

Besnik

Kune se u Klintona i Rugovu: Besnik
Ostaje da se vidi hoće li se drugi biznismeni sa Kosova pridružiti Besnikovom pozivu, koji je očigledno planirao put u Beograd, ali mu zbog tvrdoglavosti FS Albanije na kraju nije omogućeno i da bude prisutan na stadionu Partizana.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 14.10.2014 09:09h

    Može im se! Mogao im se postaviti uslov:"Mozete da budete u hotelu u kom hocete,ali predhodno da platite sve troskove hotela"Metropol"! I naša reprezentacija ce u Albaniji gostovati ...

  • BgBoy Vreme: 14.10.2014 09:10h

    Treabalo ih je dočekati isto onako kako oni dočekuju Srbe na verske praznike kad dolaze da obiđu grobove najmilijih na Kosovu

  • sinisa Vreme: 15.10.2014 07:21h

    Ako to vam i treba,kada ne prebijete g..a .Rade u Beogradu sta hoce a vi cutite,hapsi bi i ne pitaj nista.Edi Ramu ne treba pustiti ni da kroci na teritoriju Srbije.A sto se tice doceka Srba za verske praznike tu je politika poslusnika iz Beograda kriva jer bilo sta da Srbi sa KiM urade u smislu odbrane srpska policija bi nas uhapsila po naredjenju zapadnih ubica.

  • Perla Vreme: 15.10.2014 08:09h

    Fantastičan tekst! Bravo!

  • JA Vreme: 15.10.2014 12:56h

    Za 100 godina bice Kosovo do Vojvodine!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP