Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLITIČARI IZ PRIŠTINE O POREĐENJU KRIMA I SRPSKE POKRAJINE

Albanci: Putinov stav pozitivan za Kosovo!

Autor: Ekipa Alo! | 06.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Vladimir Putin još nije zaslužio spomenik u Prištini, iako je zbog krize na Krimu, priznao Kosovu pravo na samoopredeljenje. Ako je suditi po izostanku reakcije zvaničnika Kosova, daleko je od počasti kakva je, odmah po proglašenju nezavisnosti, priređena američkom predsedniku Bilu Klintonu.

Putin počasni građanin   na severu Kosova

Putin počasni građanin na severu Kosova | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Analitičar iz Prištine Behljuj Bećaj kaže za „Alo!“ da očekuje pozitivnu reakciju kosovskih vlasti, ali da zbog Putinovih poruka nema mesta ni za kakvu euforiju.


- Za Kosovo ovo je stav koji može pozitivno da se protumači. Međutim, reč je pre svega o dogovoru međunarodnih faktora o tome kako da se uspostavi ravnoteža na globalnom nivou. Stav Rusije prema Krimu podrazumevaće ustupke koje će Moskva morati da učini u Siriji. Ne verujem da će biti otcepljenja, već će baš, kao za Kosovo i ovde biti ponuđena forma nekakve autonomije. Iako neke simetrije ima između Kosova i Krima, brojčano i po poreklu krize, ove dve teritorije se ne mogu porediti - objašnjava naš sagovornik. Putin je izjavio da građani Krima imaju pravo na samoopredeljenje.

- Kao što su Kosovo i Albanci iskoristili to pravo na samoopredeljenje, tako i građani na Krimu mogu odlučiti o svojoj budućnosti- poručio je Putin.I. Kljajić

Šta misle Srbi u Mitrovici o Putinovoj izjavi

Vojkan (35)
- Naravno da sam privržen Putinu i Rusiji, mislim da je pogrešno interpretiran od strane zapadnih medija. On nije priznao Kosovo niti će ga priznati.


Nebojša (33)
- Putin je samo hteo da ukaže na lažni moral koji imaju zapadne sile i naravno da će ljudi u Kosovskoj Mitrovici uvek da budu uz njega.


Siniša (34)
- Svim srcem smo uz Putina, oni su nam najbliži, mislim da svako tumači njegovu izjavu na svoj način.


Živan (33)
- Mislim da je Putin najveći Srbin svih vremena.

Poslednji komentari
  • zika Vreme: 06.03.2014 09:16h

    ...i onda je Snezana pojela otrovnu jabuku,cica mica i gotova prica

  • Hazar Vreme: 06.03.2014 09:58h

    Problem je lako rešiti uhodanim Briselskim sporazumom po kosovskom uzoru. Uspostavljaju se prelazi između Ukrajine i istočne Ukrajine po uzoru na Jarinje i Brnjak. Krimskim Tatarima se obeća Zajednica tatarskih opština (od koje nema ništa posle), da bi izašli na ruski referendum 30.marta i glasali za nezavisnost. Nezavisnost Istočne Ukrajine ne treba priznati dok Kijevska Ukrajina samostalno ne otplati onih 86 milijardi spoljnog duga. Uigrani karavan „Nobelovaca“ Eštonova, Dačić, Tači i Kličko treba zatim preseliti u Minhen. Posle novog Minhenskog puča koji izvedu Jacenjukovi nacisti, treba proglasiti nezavisnost Bavarske. Zatim Berlin usloviti ruskim gasom da uspostavi normalizaciju odnosa sa Minhenom. Neće biti mira u Evropi, dok Nemačku ne vrate u vreme pre Bizmarka. Time će kazniti i Ruse i Srbe, jer je Bizmark bio (P)rus, a majka mu je bila Lužička Srpkinja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP