Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRANI MEDIJI MAHOM GOSTE OZNAČILI KAO IZAZIVAČE HAOSA

Albanci su krivi!

Autor: S. Vrakela | 15.10.2014 - 09:15:00h | Komentara: 11

Svi svetski mediji detaljno su izveštavali o incidentima na stadionu Partizana i možda prvi put su ti izveštaji bili korektni, precizni i neutralni.

Srbija - Albanija

Letelica koja je nosila spornu zastavu inicirala sukobe koji su doveli do prekida utakmice, složni su mediji iz regiona ali i ostatka Evrope

“Gardijan”: Utakmica prekinuta posle tuče igrača i navijača

“Politčki osetljiva utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je posle tuče igrača dve selekcije, pošto je prethodno utakmica prekinuta zbog isticanja zastave takozvane “velike Albanije” koju je nosio mini-dron.

“Index.hr”: Albanska nacionalistička zastava ubačena na teren

“U 42. minutu iznad terena uočen je helikopter na daljinsko upravljanje, na kojem je bila obešena zastava koja simbolizuje albanski nacionalistički pokret. Delom je sačinjena od službene zastave Albanije, a predstavlja izgled “velike Albanije”. Takođe, na njoj su bili likovi albanskog političara Ismaila Đemalija i ratnog vođe Ise Boljetinija”, navodi popularni portal.

“klix.ba”: Letela albanska zastava, tuča i prekid...

I bosanskim medijima bili su zanimljivi događaji na stadionu Partizana. Portal “klix.ba” podseća na hronologiju događaja, navodeći između ostalog da je po ulasku navijača na teren nastao potpuni haos.

“BBC”: Prekid meča zbog političke poruke

“Martin Etkinson prekinuo je utakmicu između Srbije i Albanije pošto je na teren uleteo dron koji je nosio zastavu s političkom poruku, što je bila iskra koja je zapalila sukob u kome su kasnije učestvovali igrači i navijači na stadionu Partizana”.

“CNN”: Invazija drona pokrenula tuču

“Etničke tenzije na Balkanu i incidenti na terenu uključujući i uletanje drona uslovili su prekid velike međunarodne utakmice. Sukob igrača na terenu usledio je posle uletanja drona sa zastavom koja je imala albanske simbole, koji je prizemljio srpski fudbaler. To je bio katalizator sukoba ionako zapaljivog okršaja dva tima.

CANA: Zastava “Velike Albanije” je najlepša na svetu!


Lorik Cana, kapiten Albanije, odmah je nakon utakmice na svoj fejsbuk profil postavio sliku zastave “Velike Albanije” uz sledeći komentar:


“Najlepša zastava na celom svetu”.

Ivanović: Gosti nikako nisu hteli nazad na teren!

Branislav Ivanović je kapitenski smogao snage da se ispred kompletne fudbalske reprezentacije Srbije obrati brojnim novinarima u miks zoni, poručivši da su “orlovi” bili spremni za nastavak meča, ali da su Albanci odbili da izađu ponovo na teren.


- Detalje koji su se dešavali ne možemo da sagledamo u ovom trenutku. Pričam u ime svoje ekipe, u ime reprezentacije Srbije, i svih njenih članova. Ono što je za nas jako bitno, da smo mi kao ekipa želeli da nastavimo utakmicu. U svakom trenutku smo bili uz reprezentativce Albanije, želeli smo da igramo fudbal i da nastavimo utakmicu, a sve to u dogovoru sa delegatima UEFA. S druge strane, reprezentativci Albanije su izjavili da nisu spremni fizički i psihički da igraju utakmicu. Delegati i nadležna lica će odlučiti o sudbini ove utakmice - izjavio je Bane.

Ivanović je bio vidno razočaran zbog nemilih scena u Humskoj.


- Ostaje žal što u ovom trenutku jer fudbal nije bio u prvom planu. Ono što je bitno, jeste da mi želimo da igramo fudbal i da budemo u domenu fudbala. O svim ostalim stvarima je teško sada pričati, ostalo ne želimo trenutno da komentarišemo - zaključio je Ivanović.
P. M.
 

Poslednji komentari
  • B54 Vreme: 15.10.2014 09:58h

    Najveće poniženje je to što je zastava "krenula" sa crkve svetog arhangela Gavrila, gde su je popeli i tamo je sačakala aktiviranje! E, to je ono ....u glavu, baš !!!

  • Rade Vreme: 15.10.2014 11:13h

    Pa nije bas ovako, mnogo povrsno citate. Zastava ce biti zaboravljena kod odlucivanja, a u prvom planu ce biti Bogdanov kojem je na zapadu zabranjen ulazak na stadione, a kod nas uziva privilegije od strane drzave i politicara. Ipak, smo mi nesposobna drzava koja se unistava iznutra...

  • Nenad Vreme: 15.10.2014 11:47h

    Najvece ponizenje je to sto su nam zastavu provozali i na kraju iz ruku oteli i vratili u Albaniju. Takvu slabost i ponizenje, ne bi dozvolila ni jedna nacija osim nase obamrle. Solunci i svi izginuli u ratovima, u grobu se okrecu.

  • maca Vreme: 15.10.2014 12:03h

    hvala nasim navijacima sto su bili prisebni i da nisu izazvali nikakve nerede deco moja dostojanstveno ste navijali a to sto su gamat uradila neka ima i zato pravde taj koji je to uradio i postavio nece mu Bog oprostiti secam se momaka koji su srusili krst sa crkve nije mnogo proslo od tog dogadjaja da se nisu proslavili jer im je bog naplatio kako samo on zna ! Ponosna sam na svoje navijace ,jer dosta je bilo prikazivanja da su nasa deca huligani ,nikad nisu istinu pisali strani mediji uvek su nasa deca bila kriva zato sam ponosna jer nisu im dozvolili da ih isprovociraju sa njihovom zastavom njima nije bio cilj sport nego da izazovu nerede i da nasi navijaci budu optuzeni i da nam svet opet kritikuje ! Neka vas Bog cuva sve vas i nase igrace za ostalo sve ce polako doci na svoje mesto samo da ste mi svi zivi i zdravi ! PONOSNA SAM MAJKA I BAKA ZA SVU NASU DECU LJUBIM VAS

  • nasa Vreme: 15.10.2014 13:05h

    Pitam se šta je radilo naše obezbeđenje i kako je obezbeđivalo?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP