Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RASTE TENZIJA NA JUGU SRBIJE!

Albanski teroristi dižu ustanak
protiv Srbije! (VIDEO)

Autor: M. Dakić | 14.01.2013 - 20:21:00h | Komentara: 7

Nakon odbijanja zvaničnika s juga Srbije da uklone spomenik podignut aktivistima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, oglasila se i teroristička organizacija poznata od nazivom Albanska nacionalna armija (ANA), koja je u subotu pozvala na mobilizaciju svih svojih formacija protiv srpskih snaga bezbednosti! U pretećem video-materijalu, koji su pripadnici ove organizacije snimili, njihovi aktivisti upozoravaju da su već spremili najmodernije naoružanje, da imaju 500 terorista na gotovs i poručuju da su njihovi snajperisti 24 sata u pripravnosti ako iko pokuša da ukloni sporni spomenik!

Teroristi na sastanku

Teroristi na sastanku | Foto: Screenshot "You tube"

 Ovakva reakcija stigla je na poruku državnog vrha Srbije da će naredne nedelje biti uklonjen sporni spomenik podignut u čast poginulih pripadnika organizacije koja je dizala oružanu pobunu protiv naše zemlje. Istovremeno, albanski odbornici opština s juga zatražili su od albanske vlade da internacionalizuju ovaj problem, a usvojena je i deklaracija kojom se suprotstavljaju uklanjanju simbola „nacionalnih heroja“.

„Komandant  Klina“ čitao poziv  na mobilizaciju

„Komandant Klina“ čitao poziv na mobilizaciju | Foto: Screenshot "You tube"

 Na video-snimku jasno se čuje da teroristi, zveckajući oružjem, traže uklanjanje srpskih institucija na severu Kosova, kao i spajanje juga Srbije u takozvanu Veliku Albaniju, i pozivaju na mobilizaciju u tu svrhu o čemu je alo.rs već pisao. Ljudi potpuno maskirani i naoružani do zuba, sa obeležjima specijalne jedinice Kobre, kažu i da 24 sata njihovi aktivisti nadgledaju spomenik i da neće dozvoliti da ga iko sruši! Kako saznajemo, sporni sastanak održan je juče u Makedoniji, a na njemu su razrađivani detalji za terorističko delovanje. Albanska TV „Koha“ objavila je i faksimil koji su 9. januara 2013. godine u Vučitrnu potpisali „komandant Kodžaku“ i „komandant Klina“. Ovim dokumentom poziva se na mobilizaciju posebno zbog mogućnosti rušenja spomenika u Preševu.

Faksimil Odluke o  mobilizaciji i izveštaj o  broju terorista pod oružjem

Faksimil Odluke o mobilizaciji i izveštaj o broju terorista pod oružjem | Foto: Screenshot "You tube"

Na ovakve poruke juče je reagovao vicepremijer Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, koji je s načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem posetio Kopnenu zonu bezbednosti. Tokom obilaska vojne baze „Dobrosin“ Vučić je poručio da Srbija želi mir, ali da će odgovoriti na eventualne provokacije.

- Poštujemo stav međunarodne zajednice, a oni smatraju da je to unutrašnje pitanje Srbije. Svima je jasno i potpuno je očigledno da su preterali. Još čekamo razumne reakcije samih Albanaca, ali niko ne može da se igra s državom Srbijom. Mi Albancima, niti bilo kome drugome ne pretimo, ali u državi Srbiji će se poštovati Ustav i zakoni. Uskoro će uslediti reakcija države u vezi sa spomenikom u Preševu, a ne bih da licitiram datumima. Uvek smo spremni da o tome razgovaramo, ali su albanski lideri već doneli svoje odluke - poručio je ministar vojni u Dobrosinu i ocenio da većina albanskog stanovništva koje tu živi neće reći nijednu lošu reč o Vojsci Srbije, jer im često pomažu, donose lekove, svojim vozilima ih prevoze do domova zdravlja, ali da „među albanskim političkim liderima postoje usijane glave koje moraju da shvate šta je razumno i racionalno ponašanje“.

Pomoćnik komandanta kopnene vojske general Milosav Simović je tokom ove posete ocenio da je bezbednosna situacija stabilna, ali osetljiva i složena, kao i da postoji mogućnost destabilizacije od pojedinaca i ekstremnih grupa. 

Danas su se putem interneta tim povodom srpskoj javnosti obratili navodni pripadnici rasformiranih "Crvenih beretki".

Poslednji komentari
  • JNA Vreme: 14.01.2013 23:58h

    Jaooo, kad bi se samo srbii ujediniii jaooo kako bi to bilo. Red bi bio da se i mi dignemo na noge!

  • hromi daba Vreme: 15.01.2013 03:16h

    Šta čeka Srbija, dali na jugu Srbije mora doći do opšteg haosa ili da ga vojska i MUP spreče. Kada ćenetko tim albancima reči da je ovo Srbija , ako im ne valja neka idu u Albaniju. Dok su ovde ima da poštuju Ustav naše zemlje ili ih neće biti. Koga se mi plašimo ? Hoćemo li razoružati pripadnike ANA ili se njih plašimo ? Vlada mora izvršiti 17. ono što je rekla inače će biti banana država.

  • Nina Vreme: 15.01.2013 07:24h

    Samo nenormalnim ljudima je do rata!

  • STRANAC Vreme: 15.01.2013 09:16h

    KAZU DA IM SE KOMANDANT ZOVE SOKOL DELIJA U PREVODU NA SRPSKOM VRABAC KUKAVICI

  • radule Vreme: 15.01.2013 11:01h

    Kao što je poznato,oni nemaju mnogo mozga i rade šta im se naredi.Nisu oni nikakva sila ili da su nešto preterano hrabri već imaju podršku koja je dobro plaćena za razliku od nas i naših koji od istih uzimaju novac.Kada Albanac ode u inostranstvo obavezan je da širi zajednicu i da od svake plate da deo novca za "njihovu stvar" dok se Srbi i preko odvajaju i ništa im nije preče od sebe samih i kako će se prikazati kada dođu ovde među svoje!Nemamo slogu i ne treba da im zameramo ni za šta...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP