Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG NESOLIDARNOSTI

Aleksandar Šapić napustio Demokratsku stranku

Autor: M.K. | 12.11.2014 - 13:52:00h | Komentara: 1

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je za "Alo!" da je napustio Demokratsku stranku. On je pisanim putem obavestio DS da više ne želi da bude njen član i da ga izbrišu iz evidencije.

„Zlonamerni pokušaj“: Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić | Foto: Đ. Kojadinović

"U ovom momentu ne bih ništa komentarisao. Javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena", kazao je kratko za "Alo!" Šapić.

Inače, Šapić osniva svoju grupu građana koja će se zvati “Za naš grad”, o čemu je “Alo!” već pisao. Osim u Skupštini opštine Novi Beograd, svoju GG planira da ima i u gradskom parlamentu, gde bi mogao da ima tri odbornika.

U nekoj daljoj perspektivi, Šapić planira da osnuje GG i u drugim beogradskim opštinama.

Inače, Šapić se udaljio od DS-a još za vreme Dragana Đilasa, kada je podneo ostavku na mesto generalnog sekretara stranke, da bi se od stranke definitivno distancirao u julu zbog načina na koji je DS reagovao kada je objavljeno da je njegov doktorat u pojedinim delovima plagiran.

Odlazak Šapića demokrate nije ni iznenadio, ali ni razočarao.

Izvor "Bete" iz DS-a je kazao da je Šapić bio nezadovoljan stavom stranke da treba ispitati verodostojnost svih spornih doktorata, kao i da je bio ljut zbog odsustva solidarnosti u stranci, a koju je Srpska napredna stranka pokazala za svoje članove koji su optuženi da su plagirali doktorate.

Demokratska stranka

Nekoliko naučnika iz Srbije koji rade na britanskim i nemačkim univerzitetima osporilo je autentičnost doktorata Šapića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.
Na konkurs za komisiju koja bi ispitala da li je doktorska disertacija bivšeg funkcionera Demokratske stranke Aleksandra Šapića plagijat niko se nije prijavio, tako da komisija sad ima samo jednog člana, izjavio je u sredu rektor Univerziteta Union Zlatko Stefanović.
Poslednji komentari
  • naca Vreme: 13.11.2014 18:45h

    Eh sad...vidim dva razloga za njegovo napustanje DS-a - ili nece u radikale zajedno sa njima ili hoce u radikale bez njih!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP